
Sestavine
Postopek
Rdeči ribez zmešamo s sladkorjem in pustimo počivati čez noč.
Naslednji dan pasiramo in kuhamo ca. 45 minut
Kuhano marmelado precdedimo skozi cedilko in spasiramo, da mu odstranimo koščice.
Kuhamo nadaljnjih 15 minut. Teksturo želiranja preverjamo tako, da jo malo nalijemo na krožnik. Tekstura ne sme bit tekoča, temveč mora biti lepljiva in precej gosta. Raje kuhajmo dalj časa.
V kolikor je še prisotna pena še kuhamo tako dolgo, da pene pokuhamo. Napolnimo v tople kozarce, pokrijemo s pokrovi in damo kozarce pod odejo, da se čez noč temeljito ohladijo.
Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.
Namig: Marmelada iz rdečega ribeza je odličen nadev za slastne linške oči ali maslene piškote z marmelado.
Sestavine
Postopek
Rdeči ribez zmešamo s sladkorjem in pustimo počivati čez noč.
Naslednji dan pasiramo in kuhamo ca. 45 minut
Kuhano marmelado precdedimo skozi cedilko in spasiramo, da mu odstranimo koščice.
Kuhamo nadaljnjih 15 minut. Teksturo želiranja preverjamo tako, da jo malo nalijemo na krožnik. Tekstura ne sme bit tekoča, temveč mora biti lepljiva in precej gosta. Raje kuhajmo dalj časa.
V kolikor je še prisotna pena še kuhamo tako dolgo, da pene pokuhamo. Napolnimo v tople kozarce, pokrijemo s pokrovi in damo kozarce pod odejo, da se čez noč temeljito ohladijo.
Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.
Namig: Marmelada iz rdečega ribeza je odličen nadev za slastne linške oči ali maslene piškote z marmelado.