0

Marmelada iz rdečega ribeza

Deli recept:

Marmelada iz rdečega ribeza
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

za 6 malih kozarcev
 3 kg očiščenega rdečega ribeza
 3 kg želirnega sladkorja

Postopek

1

Rdeči ribez zmešamo s sladkorjem in pustimo počivati čez noč.

20200621 170702

2

Naslednji dan pasiramo in kuhamo ca. 45 minut

2 1

3

Kuhano marmelado precedimo skozi cedilko in spasiramo, da mu odstranimo koščice.

1 precedimo

4

Ponovno postavimo na kuhalno ploščo in, ko zavre kuhamo 15 minut. Preizkusimo želiranje. Eno jedilno žlico marmelade prelijemo na krožnik in pustimo, da se ohladi. Če se strdi zaključimo s kuhanjem, če ne, nadaljujemo s kuhanjem. Tekstura ne sme bit tekoča, temveč mora biti lepljiva in precej gosta.

4 1

5

V kolikor je še prisotna pena še kuhamo tako dolgo, da pene pokuhamo. Napolnimo kozarce, pokrijemo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Najbolje, da pustimo, da se ohladi čez noč ali še dlje.

5 1

6

Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

Namig: Marmelada iz rdečega ribeza je odličen nadev za slastne linške oči ali maslene piškote z marmelado.

Kategorija,

Sestavine

za 6 malih kozarcev
 3 kg očiščenega rdečega ribeza
 3 kg želirnega sladkorja

Postopek

1

Rdeči ribez zmešamo s sladkorjem in pustimo počivati čez noč.

20200621 170702

2

Naslednji dan pasiramo in kuhamo ca. 45 minut

2 1

3

Kuhano marmelado precedimo skozi cedilko in spasiramo, da mu odstranimo koščice.

1 precedimo

4

Ponovno postavimo na kuhalno ploščo in, ko zavre kuhamo 15 minut. Preizkusimo želiranje. Eno jedilno žlico marmelade prelijemo na krožnik in pustimo, da se ohladi. Če se strdi zaključimo s kuhanjem, če ne, nadaljujemo s kuhanjem. Tekstura ne sme bit tekoča, temveč mora biti lepljiva in precej gosta.

4 1

5

V kolikor je še prisotna pena še kuhamo tako dolgo, da pene pokuhamo. Napolnimo kozarce, pokrijemo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Najbolje, da pustimo, da se ohladi čez noč ali še dlje.

5 1

6

Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

Namig: Marmelada iz rdečega ribeza je odličen nadev za slastne linške oči ali maslene piškote z marmelado.

Marmelada iz rdečega ribeza

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO