Decembrski piškoti

Deli objavo:
  • 398
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    398
    Delitev

decembrski piskoti

Količina1 Porcija
Čas priprave40 minSkupen čas2 h

Sestavine

Testo
 500 g gladke moke T500
 400 g masla sobne temperature
 250 g sladkorja v prahu
 250 g mletih orehov, mandeljnov, lešnikov
 7 jedilnih žlic limoninega soka
 2 vanilijeva sladkorja
 1 jedilna žlica cimeta
 ½ čajna žlička sode bikarbone - lahko brez
Nadev in posip
 marelična marmelada
 1 čajna žlička ruma
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Maslo, sladkor in vanilijev sladkor, limonin sok in cimet zmešamo v gladko zmes. Dodamo moko s sodo bikarbono in mlete lešnike ter premešamo in zgnetemo v gladko testo. 

2

Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 do 4 mm in izrezujemo z modeli. Polagamo na pekač s peki papirjem. Za pomokanje uporabimo ostro moko. 

3

Pečemo jih na 180 stopinj cca. 12 minut, lahko tudi dlje, odvisno od pečice. Pečene piškote ohladimo. Ohlajene namažemo z marelično ali drugo marmelado, ki smo ji dodali 1 žlico ruma ter jih sestavimo.

4

Posujemo s sladkorjem v prahu in jih pustimo čez noč pokrite, da se marmelada strdi. Shranimo jih v škatlo ali posodo, ki dobro tesni in ostali bodo sveži tudi do mesec dni.

Sestavine

Testo
 500 g gladke moke T500
 400 g masla sobne temperature
 250 g sladkorja v prahu
 250 g mletih orehov, mandeljnov, lešnikov
 7 jedilnih žlic limoninega soka
 2 vanilijeva sladkorja
 1 jedilna žlica cimeta
 ½ čajna žlička sode bikarbone - lahko brez
Nadev in posip
 marelična marmelada
 1 čajna žlička ruma
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Maslo, sladkor in vanilijev sladkor, limonin sok in cimet zmešamo v gladko zmes. Dodamo moko s sodo bikarbono in mlete lešnike ter premešamo in zgnetemo v gladko testo. 

2

Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 do 4 mm in izrezujemo z modeli. Polagamo na pekač s peki papirjem. Za pomokanje uporabimo ostro moko. 

3

Pečemo jih na 180 stopinj cca. 12 minut, lahko tudi dlje, odvisno od pečice. Pečene piškote ohladimo. Ohlajene namažemo z marelično ali drugo marmelado, ki smo ji dodali 1 žlico ruma ter jih sestavimo.

4

Posujemo s sladkorjem v prahu in jih pustimo čez noč pokrite, da se marmelada strdi. Shranimo jih v škatlo ali posodo, ki dobro tesni in ostali bodo sveži tudi do mesec dni.

Decembrski piškoti
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 398
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    398
    Delitev