0

Beljakovi piškoti z mandlji

Deli recept:

Beljakovi piskoti z mandlji 1
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

Testo
 400 g gladke moke T500
 200 g masla sobne temperature
 100 g sladkorja v prahu
 80 g mletih mandeljnov
 3 beljaki
 1 pecilni prašek
 1 pomaranča - lupina
Ostalo
 50 g stopljene jedilne čokolade
 2 jedilni žlici masla
 sladkor v prahu za posip
 mleti mandlji za posip

Postopek

1

Maslo, sladkor v prahu, beljake in pomarančno lupino zmešamo v gladko zmes.

2..dodamo lupino pomarance

2

Dodamo moko s pecilnim praškom in mandeljne ter zgnetemo v gladko testo.

1 sestvine zmesamo zgnetemo

3

Na pomokani površini testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm in izežemo z modeli.

2 razvaljamo izrezemo

4

Odlagamo na pekač s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 12 minut. Peko prilagodimo svoji pečici.

3 odlagamo pekac specemo

5

Ohlajene povaljamo v sladkor v prahu in okrasimo s stopljeno čokolado in posujemo z mletimi mandlji.

4 povaljamo stopljena cokolada

Kategorija

Sestavine

Testo
 400 g gladke moke T500
 200 g masla sobne temperature
 100 g sladkorja v prahu
 80 g mletih mandeljnov
 3 beljaki
 1 pecilni prašek
 1 pomaranča - lupina
Ostalo
 50 g stopljene jedilne čokolade
 2 jedilni žlici masla
 sladkor v prahu za posip
 mleti mandlji za posip

Postopek

1

Maslo, sladkor v prahu, beljake in pomarančno lupino zmešamo v gladko zmes.

2..dodamo lupino pomarance

2

Dodamo moko s pecilnim praškom in mandeljne ter zgnetemo v gladko testo.

1 sestvine zmesamo zgnetemo

3

Na pomokani površini testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm in izežemo z modeli.

2 razvaljamo izrezemo

4

Odlagamo na pekač s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 12 minut. Peko prilagodimo svoji pečici.

3 odlagamo pekac specemo

5

Ohlajene povaljamo v sladkor v prahu in okrasimo s stopljeno čokolado in posujemo z mletimi mandlji.

4 povaljamo stopljena cokolada

Beljakovi piškoti z mandlji

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO