Pečenice s kislim zeljem in fižolom

Deli objavo:
  • 422
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    422
    Delitev

pecenica zelje

Količina4 Porcije
Čas priprave1 hSkupen čas2 h 30 min

Sestavine

 500 g suhega fižola
 1 kg kislega zelja
 4 pare pečenic
 2 jedilni žlici domače čiste masti
 1 l vode
 3 jedilne žlice domače ocvirkove masti
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
 1 čajna žlička soli

Postopek

1

Fižol prejšnji večer namočimo v topli vodi. Naslednji dan vodo odlijemo in dolijemo svežo, dodamo 1 čajno žličko soli in kuhamo cca. 1 uro. Vmes kontroliramo mehkobo fižola, da se ne razkuha. Kuhan fižol odcedimo.

Skuhamo fižol in ga zmešamo z domačimi ocvirki 1

2

Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito in mu dodamo 1 žlico domače začimbne mešanice. Kuhamo in mešamo cca. 30 minut. Odstavimo in posebej prepražimo domače ocvirke in primešamo v zelje.

2. Kislemu zelju dolijemo 1 dcl vode in kuhamo..

3

Pečenice popečemo na maščobi. Med pečenjem jih zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Previdno jih obračamo. Pečemo jih približno 30 minut oziroma tako dolgo, da postanejo lepo zapečene. 

4

Pečene pečenice serviramo s kislim zeljem in kuhanim fižolom. Posebej prepražimo domače ocvirke. Ocvirke odcedimo in jih posujemo na fižol in kislo zelje.

Sestavine

 500 g suhega fižola
 1 kg kislega zelja
 4 pare pečenic
 2 jedilni žlici domače čiste masti
 1 l vode
 3 jedilne žlice domače ocvirkove masti
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
 1 čajna žlička soli

Postopek

1

Fižol prejšnji večer namočimo v topli vodi. Naslednji dan vodo odlijemo in dolijemo svežo, dodamo 1 čajno žličko soli in kuhamo cca. 1 uro. Vmes kontroliramo mehkobo fižola, da se ne razkuha. Kuhan fižol odcedimo.

Skuhamo fižol in ga zmešamo z domačimi ocvirki 1

2

Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito in mu dodamo 1 žlico domače začimbne mešanice. Kuhamo in mešamo cca. 30 minut. Odstavimo in posebej prepražimo domače ocvirke in primešamo v zelje.

2. Kislemu zelju dolijemo 1 dcl vode in kuhamo..

3

Pečenice popečemo na maščobi. Med pečenjem jih zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Previdno jih obračamo. Pečemo jih približno 30 minut oziroma tako dolgo, da postanejo lepo zapečene. 

4

Pečene pečenice serviramo s kislim zeljem in kuhanim fižolom. Posebej prepražimo domače ocvirke. Ocvirke odcedimo in jih posujemo na fižol in kislo zelje.

Pečenice s kislim zeljem in fižolom
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 422
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    422
    Delitev