
Sestavine
Postopek
Fižol zvečer namočimo v topli vodi. Naslednji dan vodo odlijemo in dolijemo svežo, dodamo 1 čajno žličko soli in kuhamo cca. 1 uro. Vmes kontroliramo mehkobo fižola, da se ne razkuha. Kuhan fižol odcedimo.
Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito in mu dodamo 1 žlico domače začimbne mešanice. Kuhamo in mešamo cca. 30 minut.
Odstavimo in posebej prepražimo domače ocvirke in primešamo v zelje.
Pečenice popečemo na maščobi. Med pečenjem jih zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Previdno jih obračamo. Pečemo jih približno 30 minut oziroma tako dolgo, da postanejo lepo zapečene.
Pečene pečenice serviramo s kislim zeljem in kuhanim fižolom, lahko dodamo kot prilogo tudi pražen krompir. Posebej še dodatno prepražimo domače ocvirke. Ocvirke odcedimo in jih posujemo na fižol in kislo zelje.
Sestavine
Postopek
Fižol zvečer namočimo v topli vodi. Naslednji dan vodo odlijemo in dolijemo svežo, dodamo 1 čajno žličko soli in kuhamo cca. 1 uro. Vmes kontroliramo mehkobo fižola, da se ne razkuha. Kuhan fižol odcedimo.
Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito in mu dodamo 1 žlico domače začimbne mešanice. Kuhamo in mešamo cca. 30 minut.
Odstavimo in posebej prepražimo domače ocvirke in primešamo v zelje.
Pečenice popečemo na maščobi. Med pečenjem jih zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Previdno jih obračamo. Pečemo jih približno 30 minut oziroma tako dolgo, da postanejo lepo zapečene.
Pečene pečenice serviramo s kislim zeljem in kuhanim fižolom, lahko dodamo kot prilogo tudi pražen krompir. Posebej še dodatno prepražimo domače ocvirke. Ocvirke odcedimo in jih posujemo na fižol in kislo zelje.