0

Pečenice s kislim zeljem in fižolom

pecenica zelje
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave1 hSkupni čas2 h 30 min

Sestavine

za 2 osebi
Fižol
 500 g kuhanega fižola
Pečenice
 2 para pečenic
 2 jedilni žlici sončničnega olja ali druge maščobe
Priloga
 1 kg kislega zelja
 1 l vode
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
 1 čajna žlička soli
Zabela
 6 jedilnih žlic domače ocvirkove masti

Postopek

1

Fižol zvečer namočimo v topli vodi. Naslednji dan vodo odlijemo in dolijemo svežo, dodamo 1 čajno žličko soli in kuhamo cca. 1 uro. Vmes kontroliramo mehkobo fižola, da se ne razkuha. Kuhan fižol odcedimo.

Skuhamo fižol in ga zmešamo z domačimi ocvirki 1

Priprava kislega zelja
2

Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito in mu dodamo 1 žlico domače začimbne mešanice. Kuhamo in mešamo cca. 30 minut

2. Kislemu zelju dolijemo 1 dcl vode in kuhamo..

3

Odstavimo in posebej prepražimo domače ocvirke in primešamo v zelje.

7 preprazimo

4

Pečenice popečemo na maščobi. Med pečenjem jih zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Previdno jih obračamo. Pečemo jih približno 30 minut oziroma tako dolgo, da postanejo lepo zapečene. 

FB IMG 1740333521622 (1)

5

Pečene pečenice serviramo s kislim zeljem in kuhanim fižolom, lahko dodamo kot prilogo tudi pražen krompir. Posebej še dodatno prepražimo domače ocvirke. Ocvirke odcedimo in jih posujemo na fižol in kislo zelje.

FB IMG 1740333560341

Kategorija

Sestavine

za 2 osebi
Fižol
 500 g kuhanega fižola
Pečenice
 2 para pečenic
 2 jedilni žlici sončničnega olja ali druge maščobe
Priloga
 1 kg kislega zelja
 1 l vode
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
 1 čajna žlička soli
Zabela
 6 jedilnih žlic domače ocvirkove masti

Postopek

1

Fižol zvečer namočimo v topli vodi. Naslednji dan vodo odlijemo in dolijemo svežo, dodamo 1 čajno žličko soli in kuhamo cca. 1 uro. Vmes kontroliramo mehkobo fižola, da se ne razkuha. Kuhan fižol odcedimo.

Skuhamo fižol in ga zmešamo z domačimi ocvirki 1

Priprava kislega zelja
2

Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito in mu dodamo 1 žlico domače začimbne mešanice. Kuhamo in mešamo cca. 30 minut

2. Kislemu zelju dolijemo 1 dcl vode in kuhamo..

3

Odstavimo in posebej prepražimo domače ocvirke in primešamo v zelje.

7 preprazimo

4

Pečenice popečemo na maščobi. Med pečenjem jih zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Previdno jih obračamo. Pečemo jih približno 30 minut oziroma tako dolgo, da postanejo lepo zapečene. 

FB IMG 1740333521622 (1)

5

Pečene pečenice serviramo s kislim zeljem in kuhanim fižolom, lahko dodamo kot prilogo tudi pražen krompir. Posebej še dodatno prepražimo domače ocvirke. Ocvirke odcedimo in jih posujemo na fižol in kislo zelje.

FB IMG 1740333560341

Notes

Pečenice s kislim zeljem in fižolom
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.