0

Srčki s pudingom in čokolado

Deli recept:

Srcki s pudingom in cokolado
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 minSkupni čas3 h 20 min

Sestavine

za ca. 20 piškotov
 400 g gladke moke T500
 250 g masla sobne temperature
 100 g vanilijevega pudinga v prahu
 160 g sladkorja v prahu
 1 jajce
Nadev in preliv
 200 ml marmelada iz malin
 100 g jedilne čokolade
 1 jedilna žlica masla
Posip
 ostra moka T400 za delovno površino
 čokoladni lističi po želji
Pripomočki

Postopek

1

Jace, sladkor in maslo zmešamo. Dodamo vanilijev puding in moko ter ponovno premešamo.

1 jajca sladkor vanili maslo

2

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Razdelimo ga na dva dela.

3 zgnetemo

3

Prvi del testa razvaljamo na debelino 3 mm in izrezujemo z modeli srčkov. Na sredini izrežemo z manjšim delom srčka.

Namig: Uporabljamo največji model. V kolikor želimo več piškotov, uporabimo manjši model za izrezovanje.

20230213 090506

4

Odlagamo na pekač obložen s silikonsko podlogo ali peki papirjem.

20230213 090842

5

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na prekaču.

Namig: Piškote vzamemo iz pečice, ko so še svetli.

20230213 094252

6

Ohlajene piškote sestavimo.

20230213 094311 – kopija

Preliv
7

Čokolado in maslo počasi segrevamo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Preliv je pripravljen, ko ima svilnat izgled. V kolikor je gostejši dodamo več masla.

20 cokoladni preliv

8

Z dresirno vrečko piškote ob robovih okrasimo in po želji posujemo s čokoladnimi lističi.

20230213 100425

Kategorija

Sestavine

za ca. 20 piškotov
 400 g gladke moke T500
 250 g masla sobne temperature
 100 g vanilijevega pudinga v prahu
 160 g sladkorja v prahu
 1 jajce
Nadev in preliv
 200 ml marmelada iz malin
 100 g jedilne čokolade
 1 jedilna žlica masla
Posip
 ostra moka T400 za delovno površino
 čokoladni lističi po želji
Pripomočki

Postopek

1

Jace, sladkor in maslo zmešamo. Dodamo vanilijev puding in moko ter ponovno premešamo.

1 jajca sladkor vanili maslo

2

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Razdelimo ga na dva dela.

3 zgnetemo

3

Prvi del testa razvaljamo na debelino 3 mm in izrezujemo z modeli srčkov. Na sredini izrežemo z manjšim delom srčka.

Namig: Uporabljamo največji model. V kolikor želimo več piškotov, uporabimo manjši model za izrezovanje.

20230213 090506

4

Odlagamo na pekač obložen s silikonsko podlogo ali peki papirjem.

20230213 090842

5

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na prekaču.

Namig: Piškote vzamemo iz pečice, ko so še svetli.

20230213 094252

6

Ohlajene piškote sestavimo.

20230213 094311 – kopija

Preliv
7

Čokolado in maslo počasi segrevamo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Preliv je pripravljen, ko ima svilnat izgled. V kolikor je gostejši dodamo več masla.

20 cokoladni preliv

8

Z dresirno vrečko piškote ob robovih okrasimo in po želji posujemo s čokoladnimi lističi.

20230213 100425

Srčki s pudingom in čokolado

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
error: Vsebina strani je avtorsko zaščitena.