Dvobarvna potica

Deli objavo:
  • 434
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    434
    Delitev

Dvobarvna potica

Količina2 Porciji
Čas priprave2 h 30 minSkupen čas4 h

Sestavine

Velikost pekača: 30 cm ali keramični za srnin hrbet
Testo
 650 g gladke moke T500
 200 ml mleka
 100 g sladkorja
 100 g stopljenega masla
 3 jajca
 3 g svežega kvasa
 1 vanilijev sladkor
 1 lupina pomaranče
 1 ščep soli
Orehov nadev
 350 g mletih orehov
 200 g sladkroja
 50 ml ruma
 3 jedilne žlice stopljenega masla
 2 čajni žlički prave kave
 segreta sladka smetana - po potrebi
Makov nadev
 350 g mletega maka
 200 g sladkorja
 5 jedilni žlici stopljenega masla
 1 limona - lupina
 segreta sladka smetana - po potrebi
Ostalo
 1 rumenjak za premaz
 sladkor v prahu za posip
 maščoba za premaz pekača

Postopek

1

Iz sestavin za testo zmešano testo ter ga zgnetemo in ga pustimo vzhajati 30 minut. Med tem časom pripravimo nadeve in pripravimo dva pekača, ki smo ju premazali s stopljenim maslom.

3

Na pomokani površini pregnetemo vzhajano testo, ga razdelimo na kupčke in pustimo 20 minut pokritega, da ponovno vzhaja. 

4

Razvaljamo en kupček testa v dolžini pekača. Premažemo s polovico orehovega nadeva.

5

Nanj preložimo drug kupček razvaljanega testa, malo potapkamo in premažemo s polovico makovega nadeva.

6

Potico previdno zavijemo in prenesemo v pomaščen pekač.

7

Prepikamo in premažemo z rumenjakom ter pustimo vzhajat 30 minut. Po enakem postopku pripravimo za drug pekač.

8

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 1 uro. Vmes pečenje kontroliramo. Pečeno potico pustimo v pekaču 10 minut. Potico nato obrnemo na leseno podlago in odstranimo pekače. Posujemo s sladkorjem v prahu in jo pustimo, da se čez noč ohladi. Potico vedno režemo ohlajeno.

Sestavine

Velikost pekača: 30 cm ali keramični za srnin hrbet
Testo
 650 g gladke moke T500
 200 ml mleka
 100 g sladkorja
 100 g stopljenega masla
 3 jajca
 3 g svežega kvasa
 1 vanilijev sladkor
 1 lupina pomaranče
 1 ščep soli
Orehov nadev
 350 g mletih orehov
 200 g sladkroja
 50 ml ruma
 3 jedilne žlice stopljenega masla
 2 čajni žlički prave kave
 segreta sladka smetana - po potrebi
Makov nadev
 350 g mletega maka
 200 g sladkorja
 5 jedilni žlici stopljenega masla
 1 limona - lupina
 segreta sladka smetana - po potrebi
Ostalo
 1 rumenjak za premaz
 sladkor v prahu za posip
 maščoba za premaz pekača

Postopek

1

Iz sestavin za testo zmešano testo ter ga zgnetemo in ga pustimo vzhajati 30 minut. Med tem časom pripravimo nadeve in pripravimo dva pekača, ki smo ju premazali s stopljenim maslom.

3

Na pomokani površini pregnetemo vzhajano testo, ga razdelimo na kupčke in pustimo 20 minut pokritega, da ponovno vzhaja. 

4

Razvaljamo en kupček testa v dolžini pekača. Premažemo s polovico orehovega nadeva.

5

Nanj preložimo drug kupček razvaljanega testa, malo potapkamo in premažemo s polovico makovega nadeva.

6

Potico previdno zavijemo in prenesemo v pomaščen pekač.

7

Prepikamo in premažemo z rumenjakom ter pustimo vzhajat 30 minut. Po enakem postopku pripravimo za drug pekač.

8

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 1 uro. Vmes pečenje kontroliramo. Pečeno potico pustimo v pekaču 10 minut. Potico nato obrnemo na leseno podlago in odstranimo pekače. Posujemo s sladkorjem v prahu in jo pustimo, da se čez noč ohladi. Potico vedno režemo ohlajeno.

Dvobarvna potica
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 434
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    434
    Delitev