
Sestavine
Postopek
Pripravimo si kislo zelje in glavo za sarme. Slanino narežemo na kocke. Prekajene rebrca na male večje kose.
Meso premešamo z ocvrto čebulo in začimbami ter prepražimo na maščobi.
Skuhamo riž.
Kuhan rž in prepraženo meso premešamo.
Dodamo jajca in po potrebi še začimbe po svojem okusu in temeljito premešamo. pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.
Liste od glave zelja ločimo.
Na vsak list dodamo eno jedilno žlico nadeva in zavijemo.
Odlagamo na pladenj.
V lonec prelijemo paradižnikovo omako, ji dodamo začimbe in eno zajemalko nadeva za sarme.
V pekač dodamo eno zajemalko omake, posujemo z narezano slanino in zeljem.
Čez polagamo pripravljene sarme in dodamo prekajena rebrca.
Pokrijemo s kislim zeljem. Enak postopek ponovimo za drugi pekač.
Pekače s pripravljenimi sarmami prelijemo z pripravljeno omako.
Pečemo v neogreti pečici 1 uro.
Pečene sarme pokrijemo z alu folijo. Postrežemo še vroče na novoletni dan. Zraven postrežemo sveži kruh. Dober tek!
Sestavine
Postopek
Pripravimo si kislo zelje in glavo za sarme. Slanino narežemo na kocke. Prekajene rebrca na male večje kose.
Meso premešamo z ocvrto čebulo in začimbami ter prepražimo na maščobi.
Skuhamo riž.
Kuhan rž in prepraženo meso premešamo.
Dodamo jajca in po potrebi še začimbe po svojem okusu in temeljito premešamo. pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.
Liste od glave zelja ločimo.
Na vsak list dodamo eno jedilno žlico nadeva in zavijemo.
Odlagamo na pladenj.
V lonec prelijemo paradižnikovo omako, ji dodamo začimbe in eno zajemalko nadeva za sarme.
V pekač dodamo eno zajemalko omake, posujemo z narezano slanino in zeljem.
Čez polagamo pripravljene sarme in dodamo prekajena rebrca.
Pokrijemo s kislim zeljem. Enak postopek ponovimo za drugi pekač.
Pekače s pripravljenimi sarmami prelijemo z pripravljeno omako.
Pečemo v neogreti pečici 1 uro.
Pečene sarme pokrijemo z alu folijo. Postrežemo še vroče na novoletni dan. Zraven postrežemo sveži kruh. Dober tek!