0

Novoletna sarma iz pečice

Deli recept:

30

Sarma iz pecice
Preračunaj sestavine8 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas2 h 30 min

Sestavine

za 8 oseb
 1 kg mletega mešanega mesa
 1,50 kg prekajenih rebrc
 1,50 kg svežega kislega zelja
 500 g hamburške slanine
 200 g riža
 150 g ocvrte čebule
 5 strokov sesekljanega česna
 2 jajci
 2 jedilni žlici sončničnega olja ali druge maščobe
 1 šopek sesekljanega petršilja
 1 čajna žlička rdeče sladke paprike
 sol po okusu
 poper po okusu
Omaka
 1 jedilna žlica ostre moke T400 za zgostitev (lahko gustin)
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Pripravimo si kislo zelje in glavo za sarme. Slanino narežemo na kocke. Prekajene rebrca na male ali večje kose.

20211231 081820

2

Meso premešamo z ocvrto čebulo in začimbami ter prepražimo na maščobi.

1 4

3

Skuhamo riž.

5 skuhamo riz

4

Kuhan rž in prepraženo meso premešamo.

3 5

5

Dodamo jajca in po potrebi še začimbe po svojem okusu ter temeljito premešamo. pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

4 5

6

Liste od glave zelja ločimo.

7 5

7

Na vsak list dodamo eno jedilno žlico nadeva in zavijemo.

8 3

8

Odlagamo na pladenj.

9 4

Priprava omake
9

V lonec prelijemo paradižnikovo omako, po svojem okusu še dodamo začimbe in eno zajemalko nadeva za sarme.

10 1

10

V pekač dodamo eno zajemalko omake, posujemo z narezano slanino in zeljem.

11 1

11

Čez polagamo pripravljene sarme in dodamo prekajena rebrca.

12 1

12

Pokrijemo s kislim zeljem. Enak postopek ponovimo za drugi pekač.

13 1

13

Pekače s pripravljenimi sarmami prelijemo z pripravljeno omako.

14 1

14

Pečemo v neogreti pečici 1 uro.

15 1

15

Pečene sarme pokrijemo. Postrežemo še vroče na novoletni dan. Zraven postrežemo sveži kruh.

Dober tek in vse dobro v novem letu! 🙂

17

Sestavine

za 8 oseb
 1 kg mletega mešanega mesa
 1,50 kg prekajenih rebrc
 1,50 kg svežega kislega zelja
 500 g hamburške slanine
 200 g riža
 150 g ocvrte čebule
 5 strokov sesekljanega česna
 2 jajci
 2 jedilni žlici sončničnega olja ali druge maščobe
 1 šopek sesekljanega petršilja
 1 čajna žlička rdeče sladke paprike
 sol po okusu
 poper po okusu
Omaka
 1 jedilna žlica ostre moke T400 za zgostitev (lahko gustin)
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Pripravimo si kislo zelje in glavo za sarme. Slanino narežemo na kocke. Prekajene rebrca na male ali večje kose.

20211231 081820

2

Meso premešamo z ocvrto čebulo in začimbami ter prepražimo na maščobi.

1 4

3

Skuhamo riž.

5 skuhamo riz

4

Kuhan rž in prepraženo meso premešamo.

3 5

5

Dodamo jajca in po potrebi še začimbe po svojem okusu ter temeljito premešamo. pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

4 5

6

Liste od glave zelja ločimo.

7 5

7

Na vsak list dodamo eno jedilno žlico nadeva in zavijemo.

8 3

8

Odlagamo na pladenj.

9 4

Priprava omake
9

V lonec prelijemo paradižnikovo omako, po svojem okusu še dodamo začimbe in eno zajemalko nadeva za sarme.

10 1

10

V pekač dodamo eno zajemalko omake, posujemo z narezano slanino in zeljem.

11 1

11

Čez polagamo pripravljene sarme in dodamo prekajena rebrca.

12 1

12

Pokrijemo s kislim zeljem. Enak postopek ponovimo za drugi pekač.

13 1

13

Pekače s pripravljenimi sarmami prelijemo z pripravljeno omako.

14 1

14

Pečemo v neogreti pečici 1 uro.

15 1

15

Pečene sarme pokrijemo. Postrežemo še vroče na novoletni dan. Zraven postrežemo sveži kruh.

Dober tek in vse dobro v novem letu! 🙂

17

Novoletna sarma iz pečice

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO