0

Prerezana makova potica z mandlji

Prerezana makova potica z mandlji
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 min

Sestavine

Velikost pekača: 36 X 23 cm
 600 g moke za kvašeno testo
 250 ml toplega mleka
 50 g sladkorja
 60 ml sončničnega olja
 1 jajce
 25 g svežega kvasa
 1 ščep soli
Makov nadev
 250 g mletega maka
 180 ml kisle smetane
 100 g sladkorja
 1 limona - samo lupina
Premaz in posip
 1 razžvrkljano jajce za premaz
 100 g grobo mletih mandljev
 sladkor v prahu za posip
Pripomočki

Postopek

1

Moki dodamo kvas in toplo mleko ter sol. Pustimo vzhajati 15 minut.

1 kvas moka

2

Dodamo olje in jajce ter z mešalnikom zgnetemo testo.

1 zgnetemo testo

3

Na delovni površini pregnetemo testo in razdelimo na dva enaka hlebčka. 

20250927 143458

4

Pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut.

20250927 151525

Priprava nadeva
5

Maku dodamo kislo smetano, sladkor in naribano limonino lupino. Premešamo in razdelimo na dva dela.

20250927 141938

6

Na delovni površini razvaljamo prvi hlebček na debelino 3 mm. Premažemo s prvo polovico nadeva in posujemo z grobo mletimi mandlji.

20250927 152529

7

Zavijemo.

20250927 152549

8

Položimo v pekač s peki papirjem. Enak postopek ponovimo z drugim hlebčkom testa. 

20250927 152839

9

Pokrijemo in pustimo vzhajati na sobni temperaturi 30 minut.

20250927 152850

10

Premažemo z razžvrkljanim jajcem in po sredini in po dolžini prerežemo z nožem.

20250927 154421

11

Posujemo z grobo mletimi mandlji.

20250927 154527

12

Pekač postavimo v neogreto pečico in pečemo na 175 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.

20250927 162609

13

Pečeno vzamemo iz pekača, pokrijemo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

20250927 163352

14

Posujemo s sladkorjem v prahu.

20250927 182935

15

Prerežemo in postrežemo h skodelici toplega mleka.

20250927 183411

Kategorija

Sestavine

Velikost pekača: 36 X 23 cm
 600 g moke za kvašeno testo
 250 ml toplega mleka
 50 g sladkorja
 60 ml sončničnega olja
 1 jajce
 25 g svežega kvasa
 1 ščep soli
Makov nadev
 250 g mletega maka
 180 ml kisle smetane
 100 g sladkorja
 1 limona - samo lupina
Premaz in posip
 1 razžvrkljano jajce za premaz
 100 g grobo mletih mandljev
 sladkor v prahu za posip
Pripomočki
Prerezana makova potica z mandlji
Deli recept:
0
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.