Domači mesni tortelini

Deli objavo:
  • 220
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    220
    Delitev

Domači mesni tortelini

Količina4 Porcije
Čas priprave1 h 30 minSkupen čas2 h 30 min

Sestavine

Testo
 200 g ostre moke
 2 jajci
 1 ščep soli
Mesni nadev
 1 kg govejega mletega mesa
 50 g naribanega sira
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 2 stroka stisnjenega česna
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička popra
 1 jedilna žlica olja
 1 jajce
Jušna osnova
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 200 ml vode
Slani krop
 2 l vode
 1 ščep soli

Postopek

1

Moki dodamo sol, premešamo, dodamo jajca in zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in ga pustimo počivati 1 uro.

2

Mleto meso prepražimo na maščobi, dodamo sesekljan peteršilj, sol, poper in česen. Premešamo in pražimo 20 minut. Odstavimo, dodamo jajce in primešamo nariban sir. Ponovno temeljito premešamo in pustimo, da se zmes ohladi.

3

Testo razvaljamo na tanko, narežemo na trakce in nato še na kocke. Iz zmesi oblikujemo male kroglice in jih polagamo na izrezane kocke testa in oblikujemo v torteline.

4

Torteline kuhamo v slanem kropu ca. 10 minut. Kuhani so, ko priplavajo na površje.

5

Iz zmesi, ki nam je ostala za nadev dolijemo jušno osnovo in prelijemo čez torteline. Postrežemo s skledo solate.

Sestavine

Testo
 200 g ostre moke
 2 jajci
 1 ščep soli
Mesni nadev
 1 kg govejega mletega mesa
 50 g naribanega sira
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 2 stroka stisnjenega česna
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička popra
 1 jedilna žlica olja
 1 jajce
Jušna osnova
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 200 ml vode
Slani krop
 2 l vode
 1 ščep soli

Postopek

1

Moki dodamo sol, premešamo, dodamo jajca in zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in ga pustimo počivati 1 uro.

2

Mleto meso prepražimo na maščobi, dodamo sesekljan peteršilj, sol, poper in česen. Premešamo in pražimo 20 minut. Odstavimo, dodamo jajce in primešamo nariban sir. Ponovno temeljito premešamo in pustimo, da se zmes ohladi.

3

Testo razvaljamo na tanko, narežemo na trakce in nato še na kocke. Iz zmesi oblikujemo male kroglice in jih polagamo na izrezane kocke testa in oblikujemo v torteline.

4

Torteline kuhamo v slanem kropu ca. 10 minut. Kuhani so, ko priplavajo na površje.

5

Iz zmesi, ki nam je ostala za nadev dolijemo jušno osnovo in prelijemo čez torteline. Postrežemo s skledo solate.

Domači mesni tortelini
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 220
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    220
    Delitev