Sestavine
Postopek
Rumenjake in sladkor penasto zmešamo. Dodamo naribano pomarančno lupino.
Primešamo zmehčano maslo.
Dodamo kakav.
Zmešamo.
Primešamo moko.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo.
Testo razdelimo na pet delov in damo za 30 minut v hladilnik.
Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo en del testa. Izrezujemo z okroglim modelom. Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Enak postopek ponovimo za ostale dele testa.
Vsak drugi izrezan piškot izrežemo z malim modelom za luknjice.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo.
Sestavimo.
Jedilno čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Stopljeni čokoladi dodamo maslo in premešamo.
Sestavljene piškote okrasimo s stopljeno čokolado.
Pustimo, da se preliv strdi. Piškote hranimo v tesno zaprti škatli ali drugi posodi.
Sestavine
Postopek
Rumenjake in sladkor penasto zmešamo. Dodamo naribano pomarančno lupino.
Primešamo zmehčano maslo.
Dodamo kakav.
Zmešamo.
Primešamo moko.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo.
Testo razdelimo na pet delov in damo za 30 minut v hladilnik.
Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo en del testa. Izrezujemo z okroglim modelom. Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Enak postopek ponovimo za ostale dele testa.
Vsak drugi izrezan piškot izrežemo z malim modelom za luknjice.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo.
Sestavimo.
Jedilno čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Stopljeni čokoladi dodamo maslo in premešamo.
Sestavljene piškote okrasimo s stopljeno čokolado.
Pustimo, da se preliv strdi. Piškote hranimo v tesno zaprti škatli ali drugi posodi.