Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prelijemo s toplim mlekom in pustimo vzhajati 10 minut.
Posebej penasto zmešamo sladkor in rumenjake.
Prilijemo k moki s kvasom. Prilijemo rum, stopljeno maslo, pomarančno lupino in sok. Premešamo.
Zgnetemo v gladko testo ter pustimo vzhajati 40 minut.
Jabolka olupimo in naribamo.
Dodamo vse ostale sestavine in premešamo.
Dodamo piškotne drobtine in ponovno premešamo.
Testo razdelimo na dve polovici.
Razvaljamo prvo polovico testa na debelino 3 mm. Nadev razdelimo na polovico in prvo polovico premažemo po razvaljanem testu.
Testo enakomerno premažemo z nadevom in zavijemo. Postopek ponovimo še za drugo polovico testa in nadeva.
Pekač premažemo z maslom in posujemo z drobtinami. Vanj položimo pripravljene potice.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečeno potico prevrnemo na leseno desko in pokrijem, da se popolnoma ohladi.
Režemo ohlajeno.
Namig: Kvašena jabolčna potica je odličnega in osvežujočega okusa. Po želji dodamo nam ljube dodatke. Lahko uporabimo piškotne drobtine, če nam ostanejo piškoti.
Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prelijemo s toplim mlekom in pustimo vzhajati 10 minut.
Posebej penasto zmešamo sladkor in rumenjake.
Prilijemo k moki s kvasom. Prilijemo rum, stopljeno maslo, pomarančno lupino in sok. Premešamo.
Zgnetemo v gladko testo ter pustimo vzhajati 40 minut.
Jabolka olupimo in naribamo.
Dodamo vse ostale sestavine in premešamo.
Dodamo piškotne drobtine in ponovno premešamo.
Testo razdelimo na dve polovici.
Razvaljamo prvo polovico testa na debelino 3 mm. Nadev razdelimo na polovico in prvo polovico premažemo po razvaljanem testu.
Testo enakomerno premažemo z nadevom in zavijemo. Postopek ponovimo še za drugo polovico testa in nadeva.
Pekač premažemo z maslom in posujemo z drobtinami. Vanj položimo pripravljene potice.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečeno potico prevrnemo na leseno desko in pokrijem, da se popolnoma ohladi.
Režemo ohlajeno.
Namig: Kvašena jabolčna potica je odličnega in osvežujočega okusa. Po želji dodamo nam ljube dodatke. Lahko uporabimo piškotne drobtine, če nam ostanejo piškoti.