Linški piškoti s kakavom

Deli objavo:

Linski piskoti s kakavom
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave45 minSkupen čas2 h

Sestavine

za ca. 70 piškotov
 600 g gladke moke T500
 600 g ostre moke T400
 800 g zmehčanega masla
 400 g sladkorja
 150 g temnega kakava
 8 rumenjakov
 2 pomaranči - samo lupina
Preliv
 100 g jedilne čokolade
 30 g masla
Ostalo
 ostra moka za delovno površino
 marelična marmelada za nadev

Postopek

1

Rumenjake in sladkor penasto zmešamo. Dodamo naribano pomarančno lupino.

1 rumenjaki

2

Primešamo zmehčano maslo.

2 maslo

3

Dodamo kakav.

3 kakav

4

Zmešamo.

4 zmesamo

5

Primešamo moko.

5 moka

6

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo.

6 zgnetemo

7

Testo razdelimo na pet delov in damo za 30 minut v hladilnik.

7 razdelimo

8

Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo en del testa. Izrezujemo z okroglim modelom. Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Enak postopek ponovimo za ostale dele testa.

8 razvaljamo

9

Vsak drugi izrezan piškot izrežemo z malim modelom za luknjice.

9 pekac

10

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo.

10 specemo

11

Sestavimo.

11 sestavimo

Priprava preliva:
12

Jedilno čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Stopljeni čokoladi dodamo maslo in premešamo.

11 cokolada maslo stopimo

13

Sestavljene piškote okrasimo s stopljeno čokolado.

12 pokapljamo

14

Pustimo, da se preliv strdi. Piškote hranimo v tesno zaprti škatli ali drugi posodi.

20211020 101634

Sestavine

za ca. 70 piškotov
 600 g gladke moke T500
 600 g ostre moke T400
 800 g zmehčanega masla
 400 g sladkorja
 150 g temnega kakava
 8 rumenjakov
 2 pomaranči - samo lupina
Preliv
 100 g jedilne čokolade
 30 g masla
Ostalo
 ostra moka za delovno površino
 marelična marmelada za nadev

Postopek

1

Rumenjake in sladkor penasto zmešamo. Dodamo naribano pomarančno lupino.

1 rumenjaki

2

Primešamo zmehčano maslo.

2 maslo

3

Dodamo kakav.

3 kakav

4

Zmešamo.

4 zmesamo

5

Primešamo moko.

5 moka

6

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo.

6 zgnetemo

7

Testo razdelimo na pet delov in damo za 30 minut v hladilnik.

7 razdelimo

8

Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo en del testa. Izrezujemo z okroglim modelom. Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Enak postopek ponovimo za ostale dele testa.

8 razvaljamo

9

Vsak drugi izrezan piškot izrežemo z malim modelom za luknjice.

9 pekac

10

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo.

10 specemo

11

Sestavimo.

11 sestavimo

Priprava preliva:
12

Jedilno čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Stopljeni čokoladi dodamo maslo in premešamo.

11 cokolada maslo stopimo

13

Sestavljene piškote okrasimo s stopljeno čokolado.

12 pokapljamo

14

Pustimo, da se preliv strdi. Piškote hranimo v tesno zaprti škatli ali drugi posodi.

20211020 101634

Linški piškoti s kakavom
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Deli objavo: