0

Linške oči

Deli recept:

Linske oci
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 h 30 minSkupni čas3 h

Sestavine

za ca. 50 piškotov
Testo
 750 g gladke moke T500
 500 g masla sobne temperature
 280 g sladkorja v prahu
 4 g sode bikarbone ali noževa konica pecilnega praška
 2 jajci
 2 vanilijeva sladkorja
 2 bio limoni - samo lupina
 1 ščep soli
Nadev in posip
 sladkor v prahu za posip
 ostra moka T400 za delovno površino
Pripomočki

Postopek

1

Sladkor v prahu in jajce penasto zmešamo. Dodamo maslo ter zmešamo v gladko zmes.

3.penasto zmešamo oba sladkorja z jajci

2

Dodamo nastrgano limonino lupino, moko, sodo bikarbono ter zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in damo počivati v hladilnik 1 uro.

4 zgnetemo razdelimo

3

Testo vzamemo iz hladilnika, pregnetemo in razdelimo na tri dele. Na pomokani površini z ostro moko ga razvaljamo na debelino 3 mm.

Piškote izrežemo z modeli za piškote - linške oči.

20220615 082022

4

Pečemo na pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem ali silikonsko podlogo za peko na temperaturi 200 stopinj ca. 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

20220615 081129

5

Pečene ohladimo, namažemo z marelično marmelado in sestavimo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu.

3 pecene sestavimo

Kategorija

Sestavine

za ca. 50 piškotov
Testo
 750 g gladke moke T500
 500 g masla sobne temperature
 280 g sladkorja v prahu
 4 g sode bikarbone ali noževa konica pecilnega praška
 2 jajci
 2 vanilijeva sladkorja
 2 bio limoni - samo lupina
 1 ščep soli
Nadev in posip
 sladkor v prahu za posip
 ostra moka T400 za delovno površino
Pripomočki

Postopek

1

Sladkor v prahu in jajce penasto zmešamo. Dodamo maslo ter zmešamo v gladko zmes.

3.penasto zmešamo oba sladkorja z jajci

2

Dodamo nastrgano limonino lupino, moko, sodo bikarbono ter zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in damo počivati v hladilnik 1 uro.

4 zgnetemo razdelimo

3

Testo vzamemo iz hladilnika, pregnetemo in razdelimo na tri dele. Na pomokani površini z ostro moko ga razvaljamo na debelino 3 mm.

Piškote izrežemo z modeli za piškote - linške oči.

20220615 082022

4

Pečemo na pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem ali silikonsko podlogo za peko na temperaturi 200 stopinj ca. 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

20220615 081129

5

Pečene ohladimo, namažemo z marelično marmelado in sestavimo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu.

3 pecene sestavimo

Notes

Linške oči

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO