Krhki piškoti brez glutena

Deli objavo:
  • 93
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    93
    Delitev

Količina1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas2 h 30 min

Sestavine

 250 g moke brez glutena
 125 g sladkorja
 125 g masla sobne temperature
 1 jajce
 1 čajna žlička sode bikarbone
 1 nastrgana lupina bio limone
 marmelada brez dodanega sladkorja - jagodna, marelična

Postopek

1

Sladkor in jajce penasto zmešamo. Dodamo maslo sobne temperature, limonino lupino in moko s sodo bikarbono. Zgnetemo v gladko testo in damo počivat v hladilnik 30 minut.

2

Ko vzamemo testo iz hladilnika, ga pregnetemo in valjamo na pomokani (brez glutena) površini na debelino 4 mm. Testo lahko valjamo tudi med peki papirjem. Testo izrezujemo z poljubnimi modeli.

3

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj  cca. 15 minut, odvisno od pečice. Vmes je potrebna kontrola barve piškotov. Pečene ohladimo na pekaču, ker so zelo krhki. Vsak piškot namažemo z marmelado ter ga pokrijemo z drugim piškotom (z odprtino). Posujemo s sladkorjem v prahu.

Sestavine

 250 g moke brez glutena
 125 g sladkorja
 125 g masla sobne temperature
 1 jajce
 1 čajna žlička sode bikarbone
 1 nastrgana lupina bio limone
 marmelada brez dodanega sladkorja - jagodna, marelična

Postopek

1

Sladkor in jajce penasto zmešamo. Dodamo maslo sobne temperature, limonino lupino in moko s sodo bikarbono. Zgnetemo v gladko testo in damo počivat v hladilnik 30 minut.

2

Ko vzamemo testo iz hladilnika, ga pregnetemo in valjamo na pomokani (brez glutena) površini na debelino 4 mm. Testo lahko valjamo tudi med peki papirjem. Testo izrezujemo z poljubnimi modeli.

3

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj  cca. 15 minut, odvisno od pečice. Vmes je potrebna kontrola barve piškotov. Pečene ohladimo na pekaču, ker so zelo krhki. Vsak piškot namažemo z marmelado ter ga pokrijemo z drugim piškotom (z odprtino). Posujemo s sladkorjem v prahu.

Krhki piškoti brez glutena

Deli objavo:
  • 93
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    93
    Delitev