
Sestavine
za 2 osebi
300 g govejega mesa - kocke ali rezine
200 g ocvrte čebule
200 g stročjega fižola - ploščatega
100 g graha
50 ml belega olja
3 korenčke
3 jedilne žlice sesekljanega peteršilja
3 srednje debele krompirje
2 stroka česna
2 jedilni žlici posušenih jurčkov
1 čajna žlička mletega luštreka
poper po svojem okusu
sol po svojem okusu
Jušna osnova
3 kocke zelenjavne jušne osnove
2 l vode
Postopek
1
Očiščen fižol in korenje narežemo, dodamo domačo začimbno mešanico, česen, sesekljan peteršilj in primešamo. Ocvrto čebulo premešamo z maščobo ter pražimo na maščobi ca. 10 minut.
2
Dolijemo vodo ali domačo zelenjavno jušno osnovo in dodamo začimbe po svojem okusu. Dodamo na kocke narezano meso. Pustimo, da zavre in kuhamo 20 minut.
3
Dodamo nariban krompir in domačo paradižnikovo mezgo. Pustimo, da počasi vre. Vmes dodamo po potrebi še začimbe (sol, poper ...) in nato še posušene gobe.
4
Mineštra naj vre z dodanimi gobicami še 15 minut.
5
Kuhano jesensko mineštro postrežemo s kosom domačega kruha s semeni.
KategorijaJedi na žlico
Sestavine
za 2 osebi
300 g govejega mesa - kocke ali rezine
200 g ocvrte čebule
200 g stročjega fižola - ploščatega
100 g graha
50 ml belega olja
3 korenčke
3 jedilne žlice sesekljanega peteršilja
3 srednje debele krompirje
2 stroka česna
2 jedilni žlici posušenih jurčkov
1 čajna žlička mletega luštreka
poper po svojem okusu
sol po svojem okusu
Jušna osnova
3 kocke zelenjavne jušne osnove
2 l vode