
Sestavine
Postopek
V skledo vsujemo moko premešano s soljo. Na sredini naredimo jamico. V posodi zmešamo s toplo vodo kvas in eno jedilno žlico moke. Prilijemo k moki in pustimo vzhajat 15 minut.
Premešamo in zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo na delovni površini oblikujemo in pustimo vzhajati 30 minut.
Delovno površino posujemo z ostro moko in testo ponovno pregnetemo. Z valjarjem ga nato narahlo razvaljamo.
Zavijemo.
Preložimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. V pekaču ga pustimo vzhajati 30 minut.
Pečenega ohladimo na rešetki.
Namig: Svežemu kruhu se odlično podata domača pašteta ali skutin namaz z drobnjakom.
Sestavine
Postopek
V skledo vsujemo moko premešano s soljo. Na sredini naredimo jamico. V posodi zmešamo s toplo vodo kvas in eno jedilno žlico moke. Prilijemo k moki in pustimo vzhajat 15 minut.
Premešamo in zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo na delovni površini oblikujemo in pustimo vzhajati 30 minut.
Delovno površino posujemo z ostro moko in testo ponovno pregnetemo. Z valjarjem ga nato narahlo razvaljamo.
Zavijemo.
Preložimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. V pekaču ga pustimo vzhajati 30 minut.
Pečenega ohladimo na rešetki.
Namig: Svežemu kruhu se odlično podata domača pašteta ali skutin namaz z drobnjakom.