Domača pašteta

Deli objavo:
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    6
    Delitev

Domača pašteta

Količina16 Porcij
Čas priprave1 hSkupen čas3 h

Sestavine

za ca. 16 malih kozarcev
 3,30 kg svinjskega mesa brez maščobe
 1,50 kg slanine
 1,10 kg svinjskih jetrc
 15 strokov česna
 7 čajnih žličk soli
 5 g mletega popra
 2 glavi čebule
 2 čajni žlički majarona

Postopek

1

Na maščobi prepražimo čebulo. Meso, jetrca in česen zmeljemo in dodamo k praženi čebuli. Premešamo in dodamo vse ostale začimbe. Vso zmes temeljito premešamo in napolnimo male kozarce do polovice ter jih zapremo s patent pokrovi.

zmiksamo

2

Na dno velikega lonca damo kuhinjsko krpo ali leseno podlago in v lonec naložimo kozarce. Prilijemo toliko vode kolikor je v kozarcu paštete. Pristavimo na ogenj. Ko zavre, naj vre počasi 2 uri.

3

V ta isti vodi ohladimo kozarce s pašteto čez noč. Kozarce vzamemo iz lonca, jih obrišemo in hranimo na polici. V kletni temperaturi obstoji pašteta 1 leto in tudi več.

Namig: pašteta se odlično prilega z domačim kruhom z bučnimi semeni.

Sestavine

za ca. 16 malih kozarcev
 3,30 kg svinjskega mesa brez maščobe
 1,50 kg slanine
 1,10 kg svinjskih jetrc
 15 strokov česna
 7 čajnih žličk soli
 5 g mletega popra
 2 glavi čebule
 2 čajni žlički majarona

Postopek

1

Na maščobi prepražimo čebulo. Meso, jetrca in česen zmeljemo in dodamo k praženi čebuli. Premešamo in dodamo vse ostale začimbe. Vso zmes temeljito premešamo in napolnimo male kozarce do polovice ter jih zapremo s patent pokrovi.

zmiksamo

2

Na dno velikega lonca damo kuhinjsko krpo ali leseno podlago in v lonec naložimo kozarce. Prilijemo toliko vode kolikor je v kozarcu paštete. Pristavimo na ogenj. Ko zavre, naj vre počasi 2 uri.

3

V ta isti vodi ohladimo kozarce s pašteto čez noč. Kozarce vzamemo iz lonca, jih obrišemo in hranimo na polici. V kletni temperaturi obstoji pašteta 1 leto in tudi več.

Namig: pašteta se odlično prilega z domačim kruhom z bučnimi semeni.

Domača pašteta
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    6
    Delitev