Mlečna štruca

Deli objavo:
  • 484
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    484
    Delitev

Mlecna struca

Količina1 Porcija
Čas priprave1 h 15 minSkupen čas2 h

Sestavine

 800 g gladke moke T500
 400 ml mlačnega mleka
 150 g zmehčanega masla
 4 jedilne žlice sladkorja
 3 rumenjake
 1 ščep soli
 1 jedilna žlica limoninega soka
 1 lupina ene limone
 1 jedilna žlica ruma
 1 kocka kvasa
 stopljeno maslo za premaz

Postopek

1

Moko in sol premešamo, na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. V mlačnem mleku raztopimo sladkor in dolijemo v jamico h kvasu. Premešamo in pustimo vzhajati ca. 15 minut.

3. Zmešamo moko s soljo in dolijemo v mleku raztopljen kvas

2

K vzhajanemu kvasu v moki naribamo limonino lupino, dodamo zmehčano maslo, rumenjake in rum.

lupina maslo jajca rum

3

Zgnetemo v gladko testo v kuhinjskem robotu (stopnja 2).

zgnetemo vzhajamo

4

Zgneteno testo na podlagi oblikujemo, posodo posujemo z moko in testo ponovno vzhajamo v posodi 35 minut ali več, odvisno od temperature v prostoru.

vzhajano

5

Vzhajano testo na podlagi ponovno pregnetemo in razvaljamo na debelino 5 cm.

razvaljamo

6

Zavijemo v štruco in položimo na pekač s peki papirjem.

zavijemo

7

Po sredini naredimo zareze in ga premažemo s stopljenim maslom. Tako pripravljeno štruco kruha pustimo vzhajati ca. 15 minut.

vzhajanje

8

Pečemo v ogreti pečici ca. 1 uro. Prvih 8 minut pečemo na 220 stopinjah, nato temperaturo zmanjšamo na 190 stopinj. Čas pečenja prilagodimo svoji pečici. Med peko kontroliramo barvo skorjice. Kruh je pečen, ko dobi lepo zlatorjavo barvo.

9

Pečeno štruco ponovno premažemo s stopljenim maslom in ga na rešetki ohladimo.

Sestavine

 800 g gladke moke T500
 400 ml mlačnega mleka
 150 g zmehčanega masla
 4 jedilne žlice sladkorja
 3 rumenjake
 1 ščep soli
 1 jedilna žlica limoninega soka
 1 lupina ene limone
 1 jedilna žlica ruma
 1 kocka kvasa
 stopljeno maslo za premaz

Postopek

1

Moko in sol premešamo, na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. V mlačnem mleku raztopimo sladkor in dolijemo v jamico h kvasu. Premešamo in pustimo vzhajati ca. 15 minut.

3. Zmešamo moko s soljo in dolijemo v mleku raztopljen kvas

2

K vzhajanemu kvasu v moki naribamo limonino lupino, dodamo zmehčano maslo, rumenjake in rum.

lupina maslo jajca rum

3

Zgnetemo v gladko testo v kuhinjskem robotu (stopnja 2).

zgnetemo vzhajamo

4

Zgneteno testo na podlagi oblikujemo, posodo posujemo z moko in testo ponovno vzhajamo v posodi 35 minut ali več, odvisno od temperature v prostoru.

vzhajano

5

Vzhajano testo na podlagi ponovno pregnetemo in razvaljamo na debelino 5 cm.

razvaljamo

6

Zavijemo v štruco in položimo na pekač s peki papirjem.

zavijemo

7

Po sredini naredimo zareze in ga premažemo s stopljenim maslom. Tako pripravljeno štruco kruha pustimo vzhajati ca. 15 minut.

vzhajanje

8

Pečemo v ogreti pečici ca. 1 uro. Prvih 8 minut pečemo na 220 stopinjah, nato temperaturo zmanjšamo na 190 stopinj. Čas pečenja prilagodimo svoji pečici. Med peko kontroliramo barvo skorjice. Kruh je pečen, ko dobi lepo zlatorjavo barvo.

9

Pečeno štruco ponovno premažemo s stopljenim maslom in ga na rešetki ohladimo.

Mlečna štruca

Deli objavo:
  • 484
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    484
    Delitev