
Sestavine
Postopek
Moko in sol premešamo, na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. V mlačnem mleku raztopimo sladkor in dolijemo v jamico h kvasu. Premešamo in pustimo vzhajati ca. 15 minut.
K vzhajanemu kvasu v moki naribamo limonino lupino, dodamo zmehčano maslo, rumenjake in rum.
Zgnetemo v gladko testo v kuhinjskem robotu (stopnja 2).
Zgneteno testo na podlagi oblikujemo, posodo posujemo z moko in testo ponovno vzhajamo v posodi 35 minut ali več, odvisno od temperature v prostoru.
Vzhajano testo na podlagi ponovno pregnetemo in razvaljamo na debelino 5 cm.
Zavijemo v štruco in položimo na pekač s peki papirjem.
Po sredini naredimo zareze in ga premažemo s stopljenim maslom. Tako pripravljeno štruco kruha pustimo vzhajati ca. 15 minut.
Pečeno štruco ponovno premažemo s stopljenim maslom in ga na rešetki ohladimo.
Sestavine
Postopek
Moko in sol premešamo, na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. V mlačnem mleku raztopimo sladkor in dolijemo v jamico h kvasu. Premešamo in pustimo vzhajati ca. 15 minut.
K vzhajanemu kvasu v moki naribamo limonino lupino, dodamo zmehčano maslo, rumenjake in rum.
Zgnetemo v gladko testo v kuhinjskem robotu (stopnja 2).
Zgneteno testo na podlagi oblikujemo, posodo posujemo z moko in testo ponovno vzhajamo v posodi 35 minut ali več, odvisno od temperature v prostoru.
Vzhajano testo na podlagi ponovno pregnetemo in razvaljamo na debelino 5 cm.
Zavijemo v štruco in položimo na pekač s peki papirjem.
Po sredini naredimo zareze in ga premažemo s stopljenim maslom. Tako pripravljeno štruco kruha pustimo vzhajati ca. 15 minut.
Pečeno štruco ponovno premažemo s stopljenim maslom in ga na rešetki ohladimo.