Dvobarvni mlečni kruh

Deli objavo:

Dvobarvni mlecni kruh 1
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

Svetlo testo
 600 g gladke moke T500
 300 ml toplega mleka
 80 g sladkorja - lahko manj
 50 g stopljenega masla
 30 g svežega kvasa
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 ščep soli
Temno testo
 600 g gladke moke T500
 300 ml toplega mleka
 80 g sladkorja - lahko manj
 50 g stopljenega masla
 30 g svežega kvasa
 5 jedilnih žlic temnega kakava
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 ščep soli
Posip in premaz
 ostra moka T400 za delovno površino
 1 jajce za premaz

Postopek

1

V posodo vsujemo moko in sol. Premešamo. Vanjo zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko s stopljenim sladkorjem. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo jajce, rumenjak in stopljeno maslo.

1 svetlo

2

V posodo vsujemo moko. Vanjo zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko s stopljenim sladkorjem. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo jajce, rumenjak, stopljeno maslo in temni kakav.

2 temno

3

Svetlo testo pregnetemo.

3 zmesamo

4

Prav tako pregnetemo temno testo.

4 zmesamo

5

Na delovni površini oblikujemo v hlebčke.

Namig: V kolikor je testo lepljivo postopoma dodajamo moko.

5 zgnetemo

6

Pokrijemo in pustimo vzhajati 35 minut.

6 pokrito vzhajamo

7

Vzhajane hlebčke narahlo posujemo z moko.

7 vzhajano

8

Temno testo razrežemo na približno enake dele.

8 temno razrezmo

9

Iz vsakega dela oblikujemo svaljke.

9 svaljki

10

Svetlo testo razvaljamo na debelino 1 cm.

10 svetlo razvaljamo

11

Čez položimo temne svaljke.

11 dodamo

12

Z valjarjem povaljamo.

12 povaljamo

13

Zavijemo.

13 zavijemo

14

Prenesemo na pekač s peki papirjem. Premažemo z razžvrkljanim jajcem.

14 pekac premezemo

15

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut oziroma do lepe zlatorjave hrustljave skorjice. Peko prilagodimo pečici.

15 specemo ohladimo

16

Pečenega ohladimo in razrežemo.

16 mrzlega razrezemo

Sestavine

Svetlo testo
 600 g gladke moke T500
 300 ml toplega mleka
 80 g sladkorja - lahko manj
 50 g stopljenega masla
 30 g svežega kvasa
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 ščep soli
Temno testo
 600 g gladke moke T500
 300 ml toplega mleka
 80 g sladkorja - lahko manj
 50 g stopljenega masla
 30 g svežega kvasa
 5 jedilnih žlic temnega kakava
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 ščep soli
Posip in premaz
 ostra moka T400 za delovno površino
 1 jajce za premaz

Postopek

1

V posodo vsujemo moko in sol. Premešamo. Vanjo zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko s stopljenim sladkorjem. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo jajce, rumenjak in stopljeno maslo.

1 svetlo

2

V posodo vsujemo moko. Vanjo zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko s stopljenim sladkorjem. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo jajce, rumenjak, stopljeno maslo in temni kakav.

2 temno

3

Svetlo testo pregnetemo.

3 zmesamo

4

Prav tako pregnetemo temno testo.

4 zmesamo

5

Na delovni površini oblikujemo v hlebčke.

Namig: V kolikor je testo lepljivo postopoma dodajamo moko.

5 zgnetemo

6

Pokrijemo in pustimo vzhajati 35 minut.

6 pokrito vzhajamo

7

Vzhajane hlebčke narahlo posujemo z moko.

7 vzhajano

8

Temno testo razrežemo na približno enake dele.

8 temno razrezmo

9

Iz vsakega dela oblikujemo svaljke.

9 svaljki

10

Svetlo testo razvaljamo na debelino 1 cm.

10 svetlo razvaljamo

11

Čez položimo temne svaljke.

11 dodamo

12

Z valjarjem povaljamo.

12 povaljamo

13

Zavijemo.

13 zavijemo

14

Prenesemo na pekač s peki papirjem. Premažemo z razžvrkljanim jajcem.

14 pekac premezemo

15

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut oziroma do lepe zlatorjave hrustljave skorjice. Peko prilagodimo pečici.

15 specemo ohladimo

16

Pečenega ohladimo in razrežemo.

16 mrzlega razrezemo

Dvobarvni mlečni kruh

Deli objavo:
error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
    0
    KOŠARICA
    Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
    knjizica receptov popup