0

Domača skuta

Deli recept:

Domaca skuta
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas4 h

Sestavine

Količina : ca 1 kg
 4 l polnomastnega mleka
 200 ml vinskega kisa
 sol po okusu
 1 jedilna žlica limoninega soka

Postopek

1

V velik lonec prilijemo mleko.

1 mleko

2

Zavremo.

2 zavremo

3

Pripravimo vinski kis.

3 kis

4

K zavretemu mleku dolijemo kis in limoni sok. Premešamo.

4 prilijemo kis

5

Pustimo vret na nizkem ognju še 5 minut.

5 kuhamo 5 minut

6

Ugasnemo ogenj in pustimo, da se popolnoma ohladi.

6 ohladimo

7

Precedimo.

8 ohlajena skuta

8

Na rahlo premešamo.

7 odcedimo

9

Pripravljeno skuto lahko zamrznemo.

9 skuta sol

10

Namig 1: Iz domače pripravljene skute pripravimo namaz z drobnjakom. Dodamo ji kislo smetano.

13.zmesamo

11

Sestavine

Količina : ca 1 kg
 4 l polnomastnega mleka
 200 ml vinskega kisa
 sol po okusu
 1 jedilna žlica limoninega soka

Postopek

1

V velik lonec prilijemo mleko.

1 mleko

2

Zavremo.

2 zavremo

3

Pripravimo vinski kis.

3 kis

4

K zavretemu mleku dolijemo kis in limoni sok. Premešamo.

4 prilijemo kis

5

Pustimo vret na nizkem ognju še 5 minut.

5 kuhamo 5 minut

6

Ugasnemo ogenj in pustimo, da se popolnoma ohladi.

6 ohladimo

7

Precedimo.

8 ohlajena skuta

8

Na rahlo premešamo.

7 odcedimo

9

Pripravljeno skuto lahko zamrznemo.

9 skuta sol

10

Namig 1: Iz domače pripravljene skute pripravimo namaz z drobnjakom. Dodamo ji kislo smetano.

13.zmesamo

11

Notes

Domača skuta

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.