Skutin zavitek s čajoto

Deli objavo:
  • 260
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    260
    Delitev

Skutin zavitek s cajoto

Količina1 Porcija
Čas priprave30 minSkupen čas1 h 40 min

Sestavine

Testo
 400 g gladke moke T500
 240 ml tople vode
 4 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 1 ščep soli
Nadev
 500 g pasirane domače skute
 8 srednje debelih čajot
 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja
 1 jajce
 2 jedilni žlici kokosovega ali kristalnega sladkorja
 2 čajni žlički mletega cimeta
Ostalo
 1 jedilna žlica stopljenega masla za pekač
 1 jedilna žlica stopljenega masla za premaz
 ostra moka za delovno površino
 sladkor v prahu za posip

Postopek

Priprava nadeva
1

Skuto, sladkor in jajce zmešamo v gladek nadev. Po želji razdelimo nadev na dva ali tri dele.

5 premesamo pociva

Priprava testa
2

Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo. Razdelimo nna tri dele. Premažemo z oljem in pustimo počivati 30 minut.

4 razdelimo

3

Olupimo čajote.

1 cajote olupimo

4

Na pomokani površini testo narahlo razvaljamo ali razvlečemo. Premažemo z nadevom in po nadevu razdelimo naribano čajoto.

2 testo razvaljamo skuta naribamo cajoto

5

Posujemo kokosovim ali s kristalnim sladkorjem ter s cimetom v prahu. Enak postopek ponovimo za ostalo testo.

3 razdelimo kokos sladkor cimet

6

Zavijemo in položimo na pomaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Premažemo s stopljenim maslom.

4 zavijemo premazemo z maslom

7

Pečemo na 230 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici. Zavitek je pečen, ko dobi lepo zlatorjavo zapečeno skorjo. Pečen zavitek ohladimo.

6 specemo ohladimo

8

Razrežemo in posujemo s mletim kokosovim sladkorjem v prahu.

Namig: V kolikor nas preganja čas in si zaželimo čajotin zavitek, lahko uporabimo pripravljeno listnato testo v rolci.

Kategorija

Sestavine

Testo
 400 g gladke moke T500
 240 ml tople vode
 4 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 1 ščep soli
Nadev
 500 g pasirane domače skute
 8 srednje debelih čajot
 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja
 1 jajce
 2 jedilni žlici kokosovega ali kristalnega sladkorja
 2 čajni žlički mletega cimeta
Ostalo
 1 jedilna žlica stopljenega masla za pekač
 1 jedilna žlica stopljenega masla za premaz
 ostra moka za delovno površino
 sladkor v prahu za posip

Postopek

Priprava nadeva
1

Skuto, sladkor in jajce zmešamo v gladek nadev. Po želji razdelimo nadev na dva ali tri dele.

5 premesamo pociva

Priprava testa
2

Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo. Razdelimo nna tri dele. Premažemo z oljem in pustimo počivati 30 minut.

4 razdelimo

3

Olupimo čajote.

1 cajote olupimo

4

Na pomokani površini testo narahlo razvaljamo ali razvlečemo. Premažemo z nadevom in po nadevu razdelimo naribano čajoto.

2 testo razvaljamo skuta naribamo cajoto

5

Posujemo kokosovim ali s kristalnim sladkorjem ter s cimetom v prahu. Enak postopek ponovimo za ostalo testo.

3 razdelimo kokos sladkor cimet

6

Zavijemo in položimo na pomaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Premažemo s stopljenim maslom.

4 zavijemo premazemo z maslom

7

Pečemo na 230 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici. Zavitek je pečen, ko dobi lepo zlatorjavo zapečeno skorjo. Pečen zavitek ohladimo.

6 specemo ohladimo

8

Razrežemo in posujemo s mletim kokosovim sladkorjem v prahu.

Namig: V kolikor nas preganja čas in si zaželimo čajotin zavitek, lahko uporabimo pripravljeno listnato testo v rolci.

Skutin zavitek s čajoto

Deli objavo:
  • 260
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    260
    Delitev