0

Hrenov zos

Deli recept:

Hrenov zos
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave15 minSkupni čas1 h

Sestavine

za 2 osebi
 500 ml goveje ali hrbtiščeve juhe ali jušne osnove
 2 beli žemlji
 2 jedilni žlici delikatesnega hrena ali 1 jedilna žlica sveže naribanega
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Žemlje narežemo na kolobarje in jih prelijemo z jušno osnovo. Pustimo počivati 15 minut. V kolikor uporabimo suhe žemlje, čas namakanja podaljšamo.

1 kruh juha

2

Premešamo ali zmiksamo. V kolikor so žemlje popile vso jušno osnovo prilijemo več jušne osnove.

2 spasiramo

3

Dodamo delikatesni hren. V kolikor razpolagamo s svežim, dodamo naribanega.

3 dodamo hren

4

Premešamo in dodamo začimbno mešanico. Dodamo sol in poper po svojem okusu in kuhamo na nizkem ognju 10 minut.

4 sol poper

5

Premešamo in pustimo počivati 20 minut, da se sestavine med seboj povežejo.

Namig: Hrenov zos se odlično poda h praženemu krompirju z dodatkom govejega ali hrbtiščevega mesa.

Sestavine

za 2 osebi
 500 ml goveje ali hrbtiščeve juhe ali jušne osnove
 2 beli žemlji
 2 jedilni žlici delikatesnega hrena ali 1 jedilna žlica sveže naribanega
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Žemlje narežemo na kolobarje in jih prelijemo z jušno osnovo. Pustimo počivati 15 minut. V kolikor uporabimo suhe žemlje, čas namakanja podaljšamo.

1 kruh juha

2

Premešamo ali zmiksamo. V kolikor so žemlje popile vso jušno osnovo prilijemo več jušne osnove.

2 spasiramo

3

Dodamo delikatesni hren. V kolikor razpolagamo s svežim, dodamo naribanega.

3 dodamo hren

4

Premešamo in dodamo začimbno mešanico. Dodamo sol in poper po svojem okusu in kuhamo na nizkem ognju 10 minut.

4 sol poper

5

Premešamo in pustimo počivati 20 minut, da se sestavine med seboj povežejo.

Namig: Hrenov zos se odlično poda h praženemu krompirju z dodatkom govejega ali hrbtiščevega mesa.

Hrenov zos

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO