Sestavine
Postopek
Vso zelenjavo operemo in očistimo in jo narežemo na kose ter grobo zmeljemo - ne preveč fino.
Dodamo poper in sol in vse zmešamo v velikem loncu.
Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo. Po 5 minut vrenja dodamo olje in gorčico zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.
Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Nam je boljše grobo mleta. Za še večji užitek, namaz namažite na enega izmed domačih kruhov s semeni.
Sestavine
Postopek
Vso zelenjavo operemo in očistimo in jo narežemo na kose ter grobo zmeljemo - ne preveč fino.
Dodamo poper in sol in vse zmešamo v velikem loncu.
Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo. Po 5 minut vrenja dodamo olje in gorčico zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.
Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Nam je boljše grobo mleta. Za še večji užitek, namaz namažite na enega izmed domačih kruhov s semeni.