Gorčični namaz s papriko


Gorčični namaz s papriko
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

za ca. 12 malih kozarcev
 12 zelenih paprik - enake velikosti
 8 rdečih paprik - enake velikosti
 6 glav čebule - enake velikosti
 5 strokov česna ali 1 mala glava
 1 mali čili ali oster feferon
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička mletega popra
Dodatno
 500 g pikantne gorčice
 250 ml kisa za vlaganje
 250 ml vode
 250 ml belega olja

Postopek

1

Vso zelenjavo operemo in očistimo in jo narežemo na kose ter grobo zmeljemo - ne preveč fino.

2

Dodamo poper in sol in vse zmešamo v velikem loncu.

3

Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo. Zadnjih 10 minut vrenja še dodamo olje in gorčico zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.

4

Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Nam je boljše grobo mleta. Za še večji užitek, namaz namažite na enega izmed domačih kruhov s semeni.


Sestavine

za ca. 12 malih kozarcev
 12 zelenih paprik - enake velikosti
 8 rdečih paprik - enake velikosti
 6 glav čebule - enake velikosti
 5 strokov česna ali 1 mala glava
 1 mali čili ali oster feferon
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička mletega popra
Dodatno
 500 g pikantne gorčice
 250 ml kisa za vlaganje
 250 ml vode
 250 ml belega olja

Postopek

1

Vso zelenjavo operemo in očistimo in jo narežemo na kose ter grobo zmeljemo - ne preveč fino.

2

Dodamo poper in sol in vse zmešamo v velikem loncu.

3

Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo. Zadnjih 10 minut vrenja še dodamo olje in gorčico zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.

4

Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Nam je boljše grobo mleta. Za še večji užitek, namaz namažite na enega izmed domačih kruhov s semeni.

Gorčični namaz s papriko