
Sestavine
12 manjših kozarcev (370 ml)
12 zelenih paprik (enakih velikosti)
8 rdečih paprik (enakih velikosti)
6 glav čebule (enakih velikosti)
5 strokov česna ali 1 mala glava
1 mali čili ali oster feferon (po želji več)
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička mletega popra
Dodatno
500 g pikantne gorčice
250 ml kisa za vlaganje
250 ml vode
250 ml sončničnega ali olivnega olja
Postopek
1
Vso zelenjavo operemo in očistimo. Narežemo na kose ter grobo zmeljemo.
2
Dodamo poper in sol ter vse zmešamo v velikem loncu.
3
Zmes segrevamo do vretja. Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo.
Po naslednjih 5 minutah vrenja dodamo še olje in gorčico ter zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.
4
Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Namaz je odlična priloga k narezkom ali kot namaz za sendviče s suho salamo. Odlično se poda kot samostojni namaz na kos domačega kruha s semeni.
KategorijaOzimnica, Priloge in prigrizki
Sestavine
12 manjših kozarcev (370 ml)
12 zelenih paprik (enakih velikosti)
8 rdečih paprik (enakih velikosti)
6 glav čebule (enakih velikosti)
5 strokov česna ali 1 mala glava
1 mali čili ali oster feferon (po želji več)
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička mletega popra
Dodatno
500 g pikantne gorčice
250 ml kisa za vlaganje
250 ml vode
250 ml sončničnega ali olivnega olja