
Sestavine
Postopek
Vso zelenjavo operemo in očistimo in jo narežemo na kose ter grobo zmeljemo - ne preveč fino.
Dodamo poper in sol in vse zmešamo v velikem loncu.
Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo. Zadnjih 10 minut vrenja še dodamo olje in gorčico zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.
Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Nam je boljše grobo mleta. Za še večji užitek, namaz namažite na enega izmed domačih kruhov s semeni.
Sestavine
Postopek
Vso zelenjavo operemo in očistimo in jo narežemo na kose ter grobo zmeljemo - ne preveč fino.
Dodamo poper in sol in vse zmešamo v velikem loncu.
Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo. Zadnjih 10 minut vrenja še dodamo olje in gorčico zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.
Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Nam je boljše grobo mleta. Za še večji užitek, namaz namažite na enega izmed domačih kruhov s semeni.