Jabolčni štrudelj s skuto


jabolcni zavitek s skuto
Preračunaj sestavine3 Porcije
Čas priprave45 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

Testo
 400 g gladke moke T500
 250 ml tople vode
 3 jedilne žlice olja
 1 ščep soli
Nadev
 500 g nepasirane skute
 10 večjih jabolk
 1 jajce
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 vanilijeva sladkorja
Ostalo
 3 jedilne žlice sladkorja
 1 jedilna žlica stopljenega masla
 cimet za posip
 sladkor za posip
Pripomočki

Postopek

1

Moki primešamo sol, vodo in olje in vse skupaj premešamo. Zgnetemo v gladko testo in ga premažemo z oljem. Testo naj počiva 90 minut ali tudi več.

zgnetemo testo

Priprava nadeva
2

Jajce, vanilijev sladkor in sladkor zmešamo, da dobilo gladko zmes. Primešamo skuto in mešamo tako dolgo da dobimo gladek nadev. Razdelimo ga na tri dele. Medtem, ko testo počiva olupimo jabolka in jih naribamo.

zmesamo nadev

3

Na pomokani površini testo pregnetemo in razdelimo na tri enake dele. Podlago pomokamo z ostro moko in razvaljamo ali razvlečemo prvi del testa.

razdelimo tri dele

4

Na pripravljeno testo namažemo prvi del skutinega nadeva. Čez skutin nadev razdelimo naribana jabolka. Čez jabolka posujemo eno jedilno žlico kristalnega sladkorja in na koncu še cimet.

20190408 074753

5

Zavijemo in položimo v pekač z obloženo silikonsko folijo ali peki papirjem. Enak postopek ponovimo za ostale dele testa. Pripravljen zavitek pred peko premažemo s stopljenim maslom.

20220312 091208

6

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 35 minut, odvisno od pečice. Pečen štrudelj ohladimo, razrežemo in ga posujemo s sladkorjem v prahu.

20220312 103734

7

Ohlajenega razrežemo in posujemo s sladkorjem v prahu.

Opomba:
Pri silikonski foliji uporabimo plastičen nož.

20220312 103926

Sestavine

Testo
 400 g gladke moke T500
 250 ml tople vode
 3 jedilne žlice olja
 1 ščep soli
Nadev
 500 g nepasirane skute
 10 večjih jabolk
 1 jajce
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 vanilijeva sladkorja
Ostalo
 3 jedilne žlice sladkorja
 1 jedilna žlica stopljenega masla
 cimet za posip
 sladkor za posip
Pripomočki

Postopek

1

Moki primešamo sol, vodo in olje in vse skupaj premešamo. Zgnetemo v gladko testo in ga premažemo z oljem. Testo naj počiva 90 minut ali tudi več.

zgnetemo testo

Priprava nadeva
2

Jajce, vanilijev sladkor in sladkor zmešamo, da dobilo gladko zmes. Primešamo skuto in mešamo tako dolgo da dobimo gladek nadev. Razdelimo ga na tri dele. Medtem, ko testo počiva olupimo jabolka in jih naribamo.

zmesamo nadev

3

Na pomokani površini testo pregnetemo in razdelimo na tri enake dele. Podlago pomokamo z ostro moko in razvaljamo ali razvlečemo prvi del testa.

razdelimo tri dele

4

Na pripravljeno testo namažemo prvi del skutinega nadeva. Čez skutin nadev razdelimo naribana jabolka. Čez jabolka posujemo eno jedilno žlico kristalnega sladkorja in na koncu še cimet.

20190408 074753

5

Zavijemo in položimo v pekač z obloženo silikonsko folijo ali peki papirjem. Enak postopek ponovimo za ostale dele testa. Pripravljen zavitek pred peko premažemo s stopljenim maslom.

20220312 091208

6

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 35 minut, odvisno od pečice. Pečen štrudelj ohladimo, razrežemo in ga posujemo s sladkorjem v prahu.

20220312 103734

7

Ohlajenega razrežemo in posujemo s sladkorjem v prahu.

Opomba:
Pri silikonski foliji uporabimo plastičen nož.

20220312 103926

Jabolčni štrudelj s skuto