
Sestavine
za ca. 14 malih kozarcev
3 kg rdeče poolgovate paprike (špic)
500 g gorčice - pikant
250 ml vode
250 ml kisa za vlagat
250 ml olivnega olja
4 velike glave čebule
4 stroke česna
3 ostre (rdeče) feferone
1 čajna žlička sladkorja
1 čajna žlička žlička soli
Postopek
1
Očiščeno papriko očistimo semen, prav tako feferone in vse na drobno zmeljemo.
2
Dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Ko zmes zavre, pustimo, da med mešanjem vre 15 minut. Napolnimo v očiščene in segrete kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo čez noč in pospravimo na hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
KategorijaOzimnica, Priloge in prigrizki
Sestavine
za ca. 14 malih kozarcev
3 kg rdeče poolgovate paprike (špic)
500 g gorčice - pikant
250 ml vode
250 ml kisa za vlagat
250 ml olivnega olja
4 velike glave čebule
4 stroke česna
3 ostre (rdeče) feferone
1 čajna žlička sladkorja
1 čajna žlička žlička soli
Postopek
1
Očiščeno papriko očistimo semen, prav tako feferone in vse na drobno zmeljemo.
2
Dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Ko zmes zavre, pustimo, da med mešanjem vre 15 minut. Napolnimo v očiščene in segrete kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo čez noč in pospravimo na hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.