Namaz iz zelenega paradižnika

Deli objavo:
  • 218
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    218
    Delitev

Namaz iz zelenega paradižnika

Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave12 hSkupen čas15 h

Sestavine

za 6 malih kozarcev
 3 kg zelenega paradižnika
 400 ml gorčice - pikant
 250 ml jabolčnega kisa
 250 ml olivnega olja
 20 g naribanega svežega hrena ali 2 sveža ostra feferona, čili..
 3 čajne žličke soli
 1 čajna žlička mletega popra
 1 čajna žlička sladkorja

Postopek

1

Paradižnik operemo in ga narezanega na kocke zmeljemo. Dodamo sol, premešamo in pustimo pokritega stati 12 ur, najbolje čez noč.

2

Drugi dan ga precedimo in mu dodamo poper in sladkor ter ob neprestanem mešanju kuhamo 1 uro, med tem časom bo izparela odvečna voda. Dodamo kis in olje in ponovno kuhamo 2 uri.

3

Odstavimo in primešamo gorčico in sveže nariban hren. Napolnimo v pripravljene kozarce, zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Postrežemo z domačim kuhom z bučnimi semeni z dodatkom domačih salam.

Če želimo bolj pikanten namaz dodamo več hrena, ostre feferone ali čili.

Opomba: Zeleni paradižnik po zadnjih raziskavah ne vsebuje solanina temveč v majhnih količinah neškodljiv tomatin. Prekrasen paradižnik, ki ni dozorel in ga je škoda zavreči, je priložnost, da pripravimo slasten namaz.

Sestavine

za 6 malih kozarcev
 3 kg zelenega paradižnika
 400 ml gorčice - pikant
 250 ml jabolčnega kisa
 250 ml olivnega olja
 20 g naribanega svežega hrena ali 2 sveža ostra feferona, čili..
 3 čajne žličke soli
 1 čajna žlička mletega popra
 1 čajna žlička sladkorja

Postopek

1

Paradižnik operemo in ga narezanega na kocke zmeljemo. Dodamo sol, premešamo in pustimo pokritega stati 12 ur, najbolje čez noč.

2

Drugi dan ga precedimo in mu dodamo poper in sladkor ter ob neprestanem mešanju kuhamo 1 uro, med tem časom bo izparela odvečna voda. Dodamo kis in olje in ponovno kuhamo 2 uri.

3

Odstavimo in primešamo gorčico in sveže nariban hren. Napolnimo v pripravljene kozarce, zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Postrežemo z domačim kuhom z bučnimi semeni z dodatkom domačih salam.

Če želimo bolj pikanten namaz dodamo več hrena, ostre feferone ali čili.

Opomba: Zeleni paradižnik po zadnjih raziskavah ne vsebuje solanina temveč v majhnih količinah neškodljiv tomatin. Prekrasen paradižnik, ki ni dozorel in ga je škoda zavreči, je priložnost, da pripravimo slasten namaz.

Namaz iz zelenega paradižnika

Deli objavo:
  • 218
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    218
    Delitev