
Sestavine
Postopek
Paradižnik operemo in ga narezanega na kocke zmeljemo. Dodamo sol, premešamo in pustimo pokritega stati 12 ur, najbolje čez noč.
Odstavimo in primešamo gorčico in sveže nariban hren. Napolnimo v pripravljene kozarce, zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Postrežemo z domačim kuhom z bučnimi semeni z dodatkom domačih salam.
Če želimo bolj pikanten namaz dodamo več hrena, ostre feferone ali čili.
Opomba: Zeleni paradižnik po zadnjih raziskavah ne vsebuje solanina temveč v majhnih količinah neškodljiv tomatin. Prekrasen paradižnik, ki ni dozorel in ga je škoda zavreči, je priložnost, da pripravimo slasten namaz.
Sestavine
Postopek
Paradižnik operemo in ga narezanega na kocke zmeljemo. Dodamo sol, premešamo in pustimo pokritega stati 12 ur, najbolje čez noč.
Odstavimo in primešamo gorčico in sveže nariban hren. Napolnimo v pripravljene kozarce, zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Postrežemo z domačim kuhom z bučnimi semeni z dodatkom domačih salam.
Če želimo bolj pikanten namaz dodamo več hrena, ostre feferone ali čili.
Opomba: Zeleni paradižnik po zadnjih raziskavah ne vsebuje solanina temveč v majhnih količinah neškodljiv tomatin. Prekrasen paradižnik, ki ni dozorel in ga je škoda zavreči, je priložnost, da pripravimo slasten namaz.