Sestavine
Postopek
Operemo in očistimo zelenjavo.
Vso zelenjavo narežemo na tanke rezine. Korenje naribamo. Kumarice naribamo na kolobarje.
Dodamo vse začimbe in premešamo. Pustimo počivati toliko časa, da mešanica kisa in vode zavre.
V lonec prilijemo kis in vodo. Dodamo sol in sladkor. Pustimo, da zavre.
Napolnimo kozarce.
Prelijemo prevreto mešanico. Malo počakamo in dolijemo toliko, da je zelenjava pokrita z mešanico.
Zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vodo in naložimo vanj kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.
Kozarce vzamemo po pasterizaciji iz pečice in jih obrnemo na pokrove ter pokrijemo z odejo. Pustimo, da se čez noč ali dlje ohladijo. Hranimo v hladen in temen prostor.
Sestavine
Postopek
Operemo in očistimo zelenjavo.
Vso zelenjavo narežemo na tanke rezine. Korenje naribamo. Kumarice naribamo na kolobarje.
Dodamo vse začimbe in premešamo. Pustimo počivati toliko časa, da mešanica kisa in vode zavre.
V lonec prilijemo kis in vodo. Dodamo sol in sladkor. Pustimo, da zavre.
Napolnimo kozarce.
Prelijemo prevreto mešanico. Malo počakamo in dolijemo toliko, da je zelenjava pokrita z mešanico.
Zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vodo in naložimo vanj kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.
Kozarce vzamemo po pasterizaciji iz pečice in jih obrnemo na pokrove ter pokrijemo z odejo. Pustimo, da se čez noč ali dlje ohladijo. Hranimo v hladen in temen prostor.