Lešnikovi rogljički brez jajc

Deli objavo:
  • 480
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    480
    Delitev

lesnikovi rogljicki

Količina1 Porcija
Čas priprave45 min

Sestavine

 300 g gladke moke T500
 250 g masla sobne temperature
 100 g fino mletih lešnikov
 80 g sladkorja v prahu
 2 zavitka vaniljevega sladkorja
 sladkor v prahu in vanilijev sladkor za povaljat

Postopek

1

Maslo, vanilijev sladkor in sladkor zmešamo v gladko zmes. Dodamo mlete lešnike in ponovno dobro premešamo. Primešamo moko in zgnetemo v gladko testo.

3. dodamo moko

2

Testo pustimo počivati le toliko časa, da pripravimo pekače s peki papirjem.

4.zgnetemo gladko testo

3

Na podlagi testo razdelimo. Iz vsakega oblikujemo dolg svaljek, ga razrežemo in na podlagi oblikujemo rogljičke. Polagamo jih na pekač s peki papirjem.

5.razrezemo oblikujemo

4

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj približno 12 do 15 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Vmes peko rogljičkov preverjamo, da jih preveč ne zapečemo.

6. polagamo pekač

5

Pečene rogljičke ohladimo na pekaču in jih povaljamo v mešanico sladkorja v prahu z vanilijevim sladkorjem. Dobro ohlajene hranimo v kovinski škatli.

7.ohlajene povaljamo

Sestavine

 300 g gladke moke T500
 250 g masla sobne temperature
 100 g fino mletih lešnikov
 80 g sladkorja v prahu
 2 zavitka vaniljevega sladkorja
 sladkor v prahu in vanilijev sladkor za povaljat

Postopek

1

Maslo, vanilijev sladkor in sladkor zmešamo v gladko zmes. Dodamo mlete lešnike in ponovno dobro premešamo. Primešamo moko in zgnetemo v gladko testo.

3. dodamo moko

2

Testo pustimo počivati le toliko časa, da pripravimo pekače s peki papirjem.

4.zgnetemo gladko testo

3

Na podlagi testo razdelimo. Iz vsakega oblikujemo dolg svaljek, ga razrežemo in na podlagi oblikujemo rogljičke. Polagamo jih na pekač s peki papirjem.

5.razrezemo oblikujemo

4

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj približno 12 do 15 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Vmes peko rogljičkov preverjamo, da jih preveč ne zapečemo.

6. polagamo pekač

5

Pečene rogljičke ohladimo na pekaču in jih povaljamo v mešanico sladkorja v prahu z vanilijevim sladkorjem. Dobro ohlajene hranimo v kovinski škatli.

7.ohlajene povaljamo

Lešnikovi rogljički brez jajc

Deli objavo:
  • 480
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    480
    Delitev

Komentarji

Comments are closed.