
Sestavine
Postopek
Jajca in sladkor v prahu zmešamo. Dodamo olje, lupino in mleko in temeljito premešamo.
Dodamo moko s pecilnim praškom. Grobo premešamo z mešalnikom.
Zgnetemo v gladko testo. Na podlagi testo oblikujemo v dolg svaljek in ga razrežemo na težo kroglice 40 g. Vsakega posebej ponovno oblikujemo v svaljek, razrežemo in oblikujemo gladke kroglice.
Kroglice polagamo na peki papir. Pazimo na razmik, da se med peko ne sprimejo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca. 15 minut. Peko prilagodimo svoji pečici.
Pečene kroglice ohladimo in jih na sredini previdno izdolbemo z žličko. Izdolbeno sredico hranimo.
Jedilno čokolado in maslo stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Primešamo sladkor v prahu in mlete lešnike. Dobro premešamo, dodamo marelično marmelado in izdolbeno sredico in po želji rum. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko zmes brez grudic.
S pripravljenim nadevom napolnimo vsako polovico kroglice in jih previdno sestavimo.
Vsako stran breskvic previdno namočimo v ekstrakt in povaljamo v kristalni sladkor.
Namig: Ekstrakt lahko zamenjamo z malinovim sirupom ali sokom iz rdeče pese.
Sestavine
Postopek
Jajca in sladkor v prahu zmešamo. Dodamo olje, lupino in mleko in temeljito premešamo.
Dodamo moko s pecilnim praškom. Grobo premešamo z mešalnikom.
Zgnetemo v gladko testo. Na podlagi testo oblikujemo v dolg svaljek in ga razrežemo na težo kroglice 40 g. Vsakega posebej ponovno oblikujemo v svaljek, razrežemo in oblikujemo gladke kroglice.
Kroglice polagamo na peki papir. Pazimo na razmik, da se med peko ne sprimejo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca. 15 minut. Peko prilagodimo svoji pečici.
Pečene kroglice ohladimo in jih na sredini previdno izdolbemo z žličko. Izdolbeno sredico hranimo.
Jedilno čokolado in maslo stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Primešamo sladkor v prahu in mlete lešnike. Dobro premešamo, dodamo marelično marmelado in izdolbeno sredico in po želji rum. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko zmes brez grudic.
S pripravljenim nadevom napolnimo vsako polovico kroglice in jih previdno sestavimo.
Vsako stran breskvic previdno namočimo v ekstrakt in povaljamo v kristalni sladkor.
Namig: Ekstrakt lahko zamenjamo z malinovim sirupom ali sokom iz rdeče pese.