Lešnikovi rogljički s pomarančo


Lesnikovi rogljicki3
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas2 h

Sestavine

za ca. 60 rogljičkov
Testo
 500 g gladke moke T500
 250 g zmehčanega masla
 150 g sladkorja v prahu
 3 jajca
 2 jedilni žlici mletih lešnikov
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pecilni prašek
 1 pomaranča - lupina
Preliv in posip
 50 g jedilne čokolade
 3 jedilne žlice stopljenega masla
 mleti lešniki za posip
 sladkor v prahu za povaljat
 ostra moka T400 za delovno površino
Pripomočki

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor, sladkor v prahu in pomarančno lupino penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in premešamo. Dodamo mlete lešnike, ponovno premešamo.

3 dodamo lesnike

2

Dodamo moko s pecilnim praškom in grobo zmešamo.

5 grobo zmešamo

3

Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati le toliko časa, da pripravimo pekače s peki papirjem. Pripravljeno testo razrežemo.

7 razrezemo

4

Iz vsakega dela testa naredimo dolg svaljek, ga razrežemo na male kose in oblikujemo rogljičke.

8 oblikujemo

5

Rogljičke polagamo na pekač s peki papirjem ali s silikonsko folijo za peko https://stefkinedobrote.si/izdelek/silikonska-podloga-za-peko/. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj ca. 15 minut, odvisno od tipa pečice. Pečene rogljičke ohladimo na pekaču.

20220720 151717

6

Rogljičke povaljamo v sladkor v prahu.

11 povaljamo sladkor v prahu

Preliv
7

Jedilno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Dodamo ji stopljeno maslo in mešamo tako dolgo, da dobimo svilnat izgled preliva.

8 preliv

8

Povaljane rogljičke v sladkor polagamo na pekač in jih pokapljamo s pripravljenim prelivom. Posujemo z mletimi lešniki. Ohladimo čez noč in hranimo v kovinski škatli.

13 posujemo mleti lesniki

Kategorija

Sestavine

za ca. 60 rogljičkov
Testo
 500 g gladke moke T500
 250 g zmehčanega masla
 150 g sladkorja v prahu
 3 jajca
 2 jedilni žlici mletih lešnikov
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pecilni prašek
 1 pomaranča - lupina
Preliv in posip
 50 g jedilne čokolade
 3 jedilne žlice stopljenega masla
 mleti lešniki za posip
 sladkor v prahu za povaljat
 ostra moka T400 za delovno površino
Pripomočki

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor, sladkor v prahu in pomarančno lupino penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in premešamo. Dodamo mlete lešnike, ponovno premešamo.

3 dodamo lesnike

2

Dodamo moko s pecilnim praškom in grobo zmešamo.

5 grobo zmešamo

3

Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati le toliko časa, da pripravimo pekače s peki papirjem. Pripravljeno testo razrežemo.

7 razrezemo

4

Iz vsakega dela testa naredimo dolg svaljek, ga razrežemo na male kose in oblikujemo rogljičke.

8 oblikujemo

5

Rogljičke polagamo na pekač s peki papirjem ali s silikonsko folijo za peko https://stefkinedobrote.si/izdelek/silikonska-podloga-za-peko/. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj ca. 15 minut, odvisno od tipa pečice. Pečene rogljičke ohladimo na pekaču.

20220720 151717

6

Rogljičke povaljamo v sladkor v prahu.

11 povaljamo sladkor v prahu

Preliv
7

Jedilno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Dodamo ji stopljeno maslo in mešamo tako dolgo, da dobimo svilnat izgled preliva.

8 preliv

8

Povaljane rogljičke v sladkor polagamo na pekač in jih pokapljamo s pripravljenim prelivom. Posujemo z mletimi lešniki. Ohladimo čez noč in hranimo v kovinski škatli.

13 posujemo mleti lesniki

Lešnikovi rogljički s pomarančo