
Sestavine
Postopek
Jajca, vanilijev sladkor, sladkor v prahu in pomarančno lupino penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in premešamo. Dodamo mlete lešnike, ponovno premešamo.
Dodamo moko s pecilnim praškom in grobo zmešamo.
Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati le toliko časa, da pripravimo pekače s peki papirjem. Pripravljeno testo razrežemo.
Iz vsakega dela testa naredimo dolg svaljek, ga razrežemo na male kose in oblikujemo rogljičke.
Rogljičke polagamo na pekač s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj ca. 15 minut, odvisno od tipa pečice. Pečene rogljičke ohladimo na pekaču.
Rogljičke povaljamo v sladkor v prahu.
Jedilno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Dodamo ji stopljeno maslo in mešamo tako dolgo, da dobimo svilnat izgled preliva.
Povaljane rogljičke v sladkor polagamo na pekač in jih pokapljamo s pripravljenim prelivom. Posujemo z mletimi lešniki. Ohladimo čez noč in hranimo v kovinski škatli.
Sestavine
Postopek
Jajca, vanilijev sladkor, sladkor v prahu in pomarančno lupino penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in premešamo. Dodamo mlete lešnike, ponovno premešamo.
Dodamo moko s pecilnim praškom in grobo zmešamo.
Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati le toliko časa, da pripravimo pekače s peki papirjem. Pripravljeno testo razrežemo.
Iz vsakega dela testa naredimo dolg svaljek, ga razrežemo na male kose in oblikujemo rogljičke.
Rogljičke polagamo na pekač s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj ca. 15 minut, odvisno od tipa pečice. Pečene rogljičke ohladimo na pekaču.
Rogljičke povaljamo v sladkor v prahu.
Jedilno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Dodamo ji stopljeno maslo in mešamo tako dolgo, da dobimo svilnat izgled preliva.
Povaljane rogljičke v sladkor polagamo na pekač in jih pokapljamo s pripravljenim prelivom. Posujemo z mletimi lešniki. Ohladimo čez noč in hranimo v kovinski škatli.