Sestavine
Postopek
Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in mlete lešnike.
Grobo zmešamo z mešalnikom.
Na delovni površini zgnetemo v gladkor testo. Testo razdelimo na dva dela. Testo pustimo počivati le toliko, da pripravimo pekače s peki papirjem.
Delovno površino posujemo z moko in prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z modeli za smejoče piškote .
Pri vsakem izrezu pomočimo model v moko, da se potem lažje loči testo iz modela.
Izrezane piškote polagamo na pekač s peki papirjem ali silikonsko podlogo za peko .
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 10 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene piškote pustimo, da se popolnoma ohladijo na pekaču. So zelo krhki in se lahko polomijo.
Pripravljene piškote pripravimo za sestavljenje.
Spodnji del piškota namažemo z marmelado iz črnega ribeza ali drugo poljubno marmelado, ki ji primešamo malo ruma ter jih sestavimo in postrežemo.
Sestavine
Postopek
Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in mlete lešnike.
Grobo zmešamo z mešalnikom.
Na delovni površini zgnetemo v gladkor testo. Testo razdelimo na dva dela. Testo pustimo počivati le toliko, da pripravimo pekače s peki papirjem.
Delovno površino posujemo z moko in prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z modeli za smejoče piškote .
Pri vsakem izrezu pomočimo model v moko, da se potem lažje loči testo iz modela.
Izrezane piškote polagamo na pekač s peki papirjem ali silikonsko podlogo za peko .
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 10 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene piškote pustimo, da se popolnoma ohladijo na pekaču. So zelo krhki in se lahko polomijo.
Pripravljene piškote pripravimo za sestavljenje.
Spodnji del piškota namažemo z marmelado iz črnega ribeza ali drugo poljubno marmelado, ki ji primešamo malo ruma ter jih sestavimo in postrežemo.