Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Primešamo zmehčano čisto mast in ponovno zmešamo v gladko zmes. Dodamo čokoladne mrvice in kakav. Premešamo.
Dodamo moko s pecilnim praškom in zgnetemo v gladko testo. Delovno površino posujemo z ostro moko. Testo razdelimo na dve polovici in ga pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Delovno površino posujemo na rahlo z ostro moko in testo razvaljamo na debelino 5 mm. Izrezujemo z različnimi modeli.
Odlagamo na pekač. Zaradi maščobe pekača ni potrebo obložit s peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo.
Ohlajene piškote povaljamo v sladkor v prahu. Temu koraku se lahko izognemo v kolikor nismo ljubitelji preveč sladkorja.
Piškotom postrežemo skodelico domačega zeliščnega čaja.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Primešamo zmehčano čisto mast in ponovno zmešamo v gladko zmes. Dodamo čokoladne mrvice in kakav. Premešamo.
Dodamo moko s pecilnim praškom in zgnetemo v gladko testo. Delovno površino posujemo z ostro moko. Testo razdelimo na dve polovici in ga pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Delovno površino posujemo na rahlo z ostro moko in testo razvaljamo na debelino 5 mm. Izrezujemo z različnimi modeli.
Odlagamo na pekač. Zaradi maščobe pekača ni potrebo obložit s peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo.
Ohlajene piškote povaljamo v sladkor v prahu. Temu koraku se lahko izognemo v kolikor nismo ljubitelji preveč sladkorja.
Piškotom postrežemo skodelico domačega zeliščnega čaja.