Sestavine
Postopek
Kdaj in katera zelišča nabiramo? Preberite si v posebnem prispevku.
Cvetove in zelišča nabiramo od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Sproti sušimo v polsenci. Cvetovi se odlično posušijo v sušilcu za sadje in zelenjavo. Na koncu vso posušeno cvetje in zelišča premešamo in hranimo v papirnato vrečo ali škatlo ali v velike steklene kozarce s pokrovi. Hranimo v temnem, hladnem in suhem prostoru.
V liter zavrete vode dodamo tri velike jedilne žlice čajne mešanice. Pustimo pokrite 15 minut. Odcedimo. Sladkamo po želji: s sladkorjem, cvetličnim medom ali listom stevije. Dodamo stisnjen sok ene limone. Čaj je odličen za žejo in prehladne dni.
Kdaj in katera zelišča nabiramo? Preberite si v posebnem prispevku.
Sestavine
Postopek
Kdaj in katera zelišča nabiramo? Preberite si v posebnem prispevku.
Cvetove in zelišča nabiramo od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Sproti sušimo v polsenci. Cvetovi se odlično posušijo v sušilcu za sadje in zelenjavo. Na koncu vso posušeno cvetje in zelišča premešamo in hranimo v papirnato vrečo ali škatlo ali v velike steklene kozarce s pokrovi. Hranimo v temnem, hladnem in suhem prostoru.
V liter zavrete vode dodamo tri velike jedilne žlice čajne mešanice. Pustimo pokrite 15 minut. Odcedimo. Sladkamo po želji: s sladkorjem, cvetličnim medom ali listom stevije. Dodamo stisnjen sok ene limone. Čaj je odličen za žejo in prehladne dni.
Kdaj in katera zelišča nabiramo? Preberite si v posebnem prispevku.