Sestavine
Postopek
K olju dodamo praženo čebulo, mleto meso in sesekljani peteršilj. Vse premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Pražimo 40 minut. Če se zmes zgosti, dolijemo jušno osnovo ali vodo.
Žemljo narežemo in namočimo v segreto mleko. Premešamo, da dobimo gladko zmes.
Dodamo k mletemu mesu, posujemo z krušnimi drobtinami in vse skupaj temeljito premešamo. Zmes pustimo počivat 15 minut, da se sestavine ohladijo in med seboj povežejo.
Dodamo razžvrkljana jajca in zopet premešamo. Po potrebi dodamo poper in sol in pustimo zmes ca. 15 minut, da se vse sestavine med seboj povežejo.
Z mokrimi dlanmi oblikujemo kroglice in jih povaljamo v krušne drobtine.
Kroglice cvremo v vročem olju tako dolgo, da dobijo lepo hrustljavo barvo. Odcedimo in postrežemo s skledo domače hrustljave solate.
Sestavine
Postopek
K olju dodamo praženo čebulo, mleto meso in sesekljani peteršilj. Vse premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Pražimo 40 minut. Če se zmes zgosti, dolijemo jušno osnovo ali vodo.
Žemljo narežemo in namočimo v segreto mleko. Premešamo, da dobimo gladko zmes.
Dodamo k mletemu mesu, posujemo z krušnimi drobtinami in vse skupaj temeljito premešamo. Zmes pustimo počivat 15 minut, da se sestavine ohladijo in med seboj povežejo.
Dodamo razžvrkljana jajca in zopet premešamo. Po potrebi dodamo poper in sol in pustimo zmes ca. 15 minut, da se vse sestavine med seboj povežejo.
Z mokrimi dlanmi oblikujemo kroglice in jih povaljamo v krušne drobtine.
Kroglice cvremo v vročem olju tako dolgo, da dobijo lepo hrustljavo barvo. Odcedimo in postrežemo s skledo domače hrustljave solate.