
Sestavine
Piškoti
660 g polnozrnate pirine moke
400 g masla sobne temperature
240 g fino mletih bučnih semen
180 g kristalnega sladkorja
2 jajci
2 jedilni žlici bučnega olja
2 jedilni žlici medu
2 vanilijeva sladkorja
1 pecilni prašek
1 ščep soli
Zmes za namakanje
150 g stopljene čokolade
3 jedilne žlice masla
cela bučna semena za okras
Postopek
1
Sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo bučno olje, med, maslo ter vse ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na polovico in damo na hladno za 30 minut.
2
Nato testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm in izrežemo s poljubnimi modeli za piškote. Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Namig: Podlago, kjer valjamo testo, posujmo z ostro moko.
3
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 10 minut, odvisno od vaše pečice. Nad paro stopimo jedilno čokolado z maslom ter vanjo namakamo ohlajene piškote. Odlagamo na peki papir ali rešetko ter pustimo, da se čokolada strdi. Okrasimo po želji z celimi ali mletimi bučnimi semeni.
KategorijaPiškoti
Sestavine
Piškoti
660 g polnozrnate pirine moke
400 g masla sobne temperature
240 g fino mletih bučnih semen
180 g kristalnega sladkorja
2 jajci
2 jedilni žlici bučnega olja
2 jedilni žlici medu
2 vanilijeva sladkorja
1 pecilni prašek
1 ščep soli
Zmes za namakanje
150 g stopljene čokolade
3 jedilne žlice masla
cela bučna semena za okras