
Sestavine
Postopek
Oprane in očiščene jedilne kumare naribamo na tanke rezine. Dodamo narezani čebuli, sol in kumino. Zmešamo in pustimo počivati 45 minut.
Izstisnemo tekočino.
Napolnimo kozarec do vrha, na rahlo potlačimo.
Pripravimo zmes kisa in vode. Zavremo in prelijemo po pripravljenih kumarah.
Zadelamo s pokrovom.
V pekač nalijemo vodo približno 2 cm, da je dno kozarca v vodi ). Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirat 20 minut.
Kozarec vzamemo iz pečice in ga obrnemo na pokrov. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladi čez noč.
Tako pripravljeno solato si pripravimo za ozimnico. Dolijemo samo bučno olje, po potrebi dodamo še sol in poper, premešamo in solata je pripravljena. Če ste ljubitelji kumarične solate s kislo smetano, ji jo samo primešamo.
Sestavine
Postopek
Oprane in očiščene jedilne kumare naribamo na tanke rezine. Dodamo narezani čebuli, sol in kumino. Zmešamo in pustimo počivati 45 minut.
Izstisnemo tekočino.
Napolnimo kozarec do vrha, na rahlo potlačimo.
Pripravimo zmes kisa in vode. Zavremo in prelijemo po pripravljenih kumarah.
Zadelamo s pokrovom.
V pekač nalijemo vodo približno 2 cm, da je dno kozarca v vodi ). Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirat 20 minut.
Kozarec vzamemo iz pečice in ga obrnemo na pokrov. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladi čez noč.
Tako pripravljeno solato si pripravimo za ozimnico. Dolijemo samo bučno olje, po potrebi dodamo še sol in poper, premešamo in solata je pripravljena. Če ste ljubitelji kumarične solate s kislo smetano, ji jo samo primešamo.