Sestavine
Postopek
Oprane in očiščene jedilne kumare naribamo na tanke rezine.
Dodamo narezano čebulo.
Primešamo sol in kumino.
Premešamo in pustimo počivati 45 minut.
Pripravimo zmes kisa in vode. Zavremo.
Pripravljene kumarice ožamemo in napolnimo kozarce.
Pripravljeno mešanico kisa prelijemo na kumarice. Počakamo, da se tekočina porazdeli in dopolnimo do vrha.
Zadelamo s pokrovi in jih obrnemo na pokrove. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Namig:
Za sigurnost obstojnosti nalijemo v pekač vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 15 do 20 minut. Izklopimo in pustimo, da se ohladijo čez noč kar v pečici.
Tako pripravljeno solato si pripravimo za ozimnico. Dolijemo samo bučno olje, po potrebi dodamo še sol in poper, premešamo in solata je pripravljena. Če ste ljubitelji kumarične solate s kislo smetano, ji jo samo primešamo.
Sestavine
Postopek
Oprane in očiščene jedilne kumare naribamo na tanke rezine.
Dodamo narezano čebulo.
Primešamo sol in kumino.
Premešamo in pustimo počivati 45 minut.
Pripravimo zmes kisa in vode. Zavremo.
Pripravljene kumarice ožamemo in napolnimo kozarce.
Pripravljeno mešanico kisa prelijemo na kumarice. Počakamo, da se tekočina porazdeli in dopolnimo do vrha.
Zadelamo s pokrovi in jih obrnemo na pokrove. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Namig:
Za sigurnost obstojnosti nalijemo v pekač vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 15 do 20 minut. Izklopimo in pustimo, da se ohladijo čez noč kar v pečici.
Tako pripravljeno solato si pripravimo za ozimnico. Dolijemo samo bučno olje, po potrebi dodamo še sol in poper, premešamo in solata je pripravljena. Če ste ljubitelji kumarične solate s kislo smetano, ji jo samo primešamo.