Mešana solata

Deli objavo:
  • 705
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    706
    Delitev

Mešana solata

Količina12 Porcij
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

za cca. 12 malih kozarcev
 1 kg rdeče paprike
 1 kg zelja
 1 kg zrelega paradižnika
 1 kg zelenega paradižnika
 1 kg čebule
 500 g zelene paprike
 500 g rumene paprike
 500 g korenja
 700 ml kisa za vlaganje - ali več ali manj po svojem okusu
 100 g sladkorja - po svojem okusu
 80 g soli - ali po svojem okusu
 50 ml olja - lahko brez
 5 lovorjevih listov
 2 l vode
 1 jedilna žlica celega popra

Postopek

1

Vso oprano zelenjavo narežemo na rezine. Korenje naribamo. V pripravljeno mešanico kisa dodamo začimbe, dodamo narezano zelenjavo, premešamo. Ob rahlem mešanju pustimo solato vret 5 do 8 minut.

2

Napolnimo kozarce, jih pokrijemo s pokrovi in jih postavimo v  pekač z vodo. Vklopimo pečico na 75 stopinj. V pečici jih pustimo 20 minut in jih kar v pečici pustimo, da se ohladijo.

Lahko si olajšamo delo in kozarce napolnimo z vročo zelenjavo, pokrijemo s pokrovi in jih ohladimo čez noč pod odejo. V tem primeru je zelenjava bolj hrustljava. Pospravimo v temen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Sestavine

za cca. 12 malih kozarcev
 1 kg rdeče paprike
 1 kg zelja
 1 kg zrelega paradižnika
 1 kg zelenega paradižnika
 1 kg čebule
 500 g zelene paprike
 500 g rumene paprike
 500 g korenja
 700 ml kisa za vlaganje - ali več ali manj po svojem okusu
 100 g sladkorja - po svojem okusu
 80 g soli - ali po svojem okusu
 50 ml olja - lahko brez
 5 lovorjevih listov
 2 l vode
 1 jedilna žlica celega popra

Postopek

1

Vso oprano zelenjavo narežemo na rezine. Korenje naribamo. V pripravljeno mešanico kisa dodamo začimbe, dodamo narezano zelenjavo, premešamo. Ob rahlem mešanju pustimo solato vret 5 do 8 minut.

2

Napolnimo kozarce, jih pokrijemo s pokrovi in jih postavimo v  pekač z vodo. Vklopimo pečico na 75 stopinj. V pečici jih pustimo 20 minut in jih kar v pečici pustimo, da se ohladijo.

Lahko si olajšamo delo in kozarce napolnimo z vročo zelenjavo, pokrijemo s pokrovi in jih ohladimo čez noč pod odejo. V tem primeru je zelenjava bolj hrustljava. Pospravimo v temen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Mešana solata

Deli objavo:
  • 705
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    706
    Delitev