Vložena cvetača


Vlozena cvetaca
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas1 h

Sestavine

za 2 kozarca
 1 velika cvetača
 1 l vode
 2 čajni žlički soli
 50 ml kisa za vlaganje

Postopek

1

Cvetačo očistimo in narežemo posamezne cvetove. Na ogenj pristavimo vodo, ki smo ji dodali sol in kis. Zavremo in vanjo potopimo pripravljeno cvetačo. Ko zavre, pustimo vret 15 minut.

1 kuhamo

2

Cvetove posamično naložimo v kozarce.

2 nalozimo

3

Prelijemo s tekočino v kateri smo kuhali cvetačo. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pokrite čez noč.

3 tekocina

4

Pripravljeno pasterizirano cvetačo uporabimo za solate, juhe ali pireje. Pred uporabo jo speremo s hladno vodo.

4 pokrijemo

Kategorija

Sestavine

za 2 kozarca
 1 velika cvetača
 1 l vode
 2 čajni žlički soli
 50 ml kisa za vlaganje

Postopek

1

Cvetačo očistimo in narežemo posamezne cvetove. Na ogenj pristavimo vodo, ki smo ji dodali sol in kis. Zavremo in vanjo potopimo pripravljeno cvetačo. Ko zavre, pustimo vret 15 minut.

1 kuhamo

2

Cvetove posamično naložimo v kozarce.

2 nalozimo

3

Prelijemo s tekočino v kateri smo kuhali cvetačo. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pokrite čez noč.

3 tekocina

4

Pripravljeno pasterizirano cvetačo uporabimo za solate, juhe ali pireje. Pred uporabo jo speremo s hladno vodo.

4 pokrijemo

Vložena cvetača

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
    0
    KOŠARICA
    Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
    knjizica receptov popup