
Sestavine
Postopek
Kumarice operemo in jih osušimo na krpi.
Pripravimo kozarce in vanje naložimo: eno malo šalotko, nekaj zrnc janeža, nekaj zrnc celega popra in šopek svežega koprca.
Namig: Namesto svežih sestavin lahko uporabimo tudi začimbno mešanico za vlaganje kumaric.
Naložimo oprane in suhe kumarice.
Vodo, kis, sol in sladkor zavremo.
Prevreto mešanico prelijemo čez pripravljene kumarice do vrha. Čez tekočino položimo list vinske trte. Kozarce zadelamo s pokrovi in jih obrnemo na pokrov. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladijo čez noč.
Namig: Mešanico, ki nam ostane shranimo in jo uporabimo naslednjič. Domače kumarice vlagamo sproti, dnevno.
Sestavine
Postopek
Kumarice operemo in jih osušimo na krpi.
Pripravimo kozarce in vanje naložimo: eno malo šalotko, nekaj zrnc janeža, nekaj zrnc celega popra in šopek svežega koprca.
Namig: Namesto svežih sestavin lahko uporabimo tudi začimbno mešanico za vlaganje kumaric.
Naložimo oprane in suhe kumarice.
Vodo, kis, sol in sladkor zavremo.
Prevreto mešanico prelijemo čez pripravljene kumarice do vrha. Čez tekočino položimo list vinske trte. Kozarce zadelamo s pokrovi in jih obrnemo na pokrov. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladijo čez noč.
Namig: Mešanico, ki nam ostane shranimo in jo uporabimo naslednjič. Domače kumarice vlagamo sproti, dnevno.