
Sestavine
Postopek
Kumarice operemo in jih osušimo na krpi.
Pripravimo kozarce in vanje naložimo: 1 glavo čebule - šalotke, nekaj zrnc janeža, nekaj zrnc celega popra in šopek svežega koprca. Lahko uporabite mešanico, ki se dobi za vlaganje kumar.
Kumarice naložimo v kozarce. Zavremo vodo s kisom, soljo in sladkorjem.
Zavreto mešanico nalijemo v kozarce do vrha. Čez kis položimo polovico šalotke in list vinske trte
Kozarce zadelamo s pokrovi in jih obrnemo na pokrov pod odejo, pokrijemo in pustimo, da se ohladijo čez noč. Mešanico, ki nam ostane jo shranimo in uporabimo naslednjič, saj domače kumarice vlagamo sproti, dnevno.
Sestavine
Postopek
Kumarice operemo in jih osušimo na krpi.
Pripravimo kozarce in vanje naložimo: 1 glavo čebule - šalotke, nekaj zrnc janeža, nekaj zrnc celega popra in šopek svežega koprca. Lahko uporabite mešanico, ki se dobi za vlaganje kumar.
Kumarice naložimo v kozarce. Zavremo vodo s kisom, soljo in sladkorjem.
Zavreto mešanico nalijemo v kozarce do vrha. Čez kis položimo polovico šalotke in list vinske trte
Kozarce zadelamo s pokrovi in jih obrnemo na pokrov pod odejo, pokrijemo in pustimo, da se ohladijo čez noč. Mešanico, ki nam ostane jo shranimo in uporabimo naslednjič, saj domače kumarice vlagamo sproti, dnevno.