0

Kisle kumarice

Deli recept:

Kisle kumarice
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas45 min

Sestavine

cca. 4 mali kozarčki
 1 kg kumaric za vlaganje
 50 g sladkorja
 2 l vode
 1 čajna žlička soli
 1 l kisa za vlaganje
 1 čajna žlička mešanice za vlaganje kuamric
 zrnca celega popra
 zrnca janeža
 list vinske trte
 šalotka - 1 mala glava na kozarec

Postopek

1

Kumarice operemo in jih osušimo na krpi.

2

Pripravimo kozarce in vanje naložimo: 1 glavo čebule - šalotke, nekaj zrnc janeža, nekaj zrnc celega popra in šopek svežega koprca. Lahko uporabite mešanico, ki se dobi za vlaganje kumar.

3

Kumarice naložimo v kozarce. Zavremo vodo s kisom, soljo in sladkorjem.

4

Zavreto mešanico nalijemo v kozarce do vrha. Čez kis položimo polovico šalotke in list vinske trte

5

Kozarce zadelamo s pokrovi in jih obrnemo na pokrov pod odejo, pokrijemo in pustimo, da se ohladijo čez noč. Mešanico, ki nam ostane jo shranimo in uporabimo naslednjič, saj domače kumarice vlagamo sproti, dnevno.

Kategorija

Sestavine

cca. 4 mali kozarčki
 1 kg kumaric za vlaganje
 50 g sladkorja
 2 l vode
 1 čajna žlička soli
 1 l kisa za vlaganje
 1 čajna žlička mešanice za vlaganje kuamric
 zrnca celega popra
 zrnca janeža
 list vinske trte
 šalotka - 1 mala glava na kozarec

Postopek

1

Kumarice operemo in jih osušimo na krpi.

2

Pripravimo kozarce in vanje naložimo: 1 glavo čebule - šalotke, nekaj zrnc janeža, nekaj zrnc celega popra in šopek svežega koprca. Lahko uporabite mešanico, ki se dobi za vlaganje kumar.

3

Kumarice naložimo v kozarce. Zavremo vodo s kisom, soljo in sladkorjem.

4

Zavreto mešanico nalijemo v kozarce do vrha. Čez kis položimo polovico šalotke in list vinske trte

5

Kozarce zadelamo s pokrovi in jih obrnemo na pokrov pod odejo, pokrijemo in pustimo, da se ohladijo čez noč. Mešanico, ki nam ostane jo shranimo in uporabimo naslednjič, saj domače kumarice vlagamo sproti, dnevno.

Kisle kumarice

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
error: Vsebina strani je avtorsko zaščitena.