Sestavine
Postopek
Obe vrsti čebule na drobno narežemo.
V lonec k čebuli dodamo maščobo, sesekljani peteršilj, zeleno, česen, lovorjeve liste in rdečo papriko. Premešamo in pražimo 12 minut.
Dodamo piščančje meso, premešamo in ponovno med mešanjem pražimo 12 minut.
Dolijemo vodo in dodamo zelenjavno jušno osnovo. Premešamo pustimo, da zavre.
Dodamo korenje sol in poper. Mešamo.
Dodamo na rezine narezano rumeno papriko in premešamo.
Dodamo ocvrto čebulo in temeljito ponovno premešamo. Pustimo ,da se kuha še 30 minut. Vmes mešamo.
Na koncu kuhanja dolijemo še smetano za kuhanje in paradižnikovo mezgo ter kuhamo še 45 minut
Jajca in moko temeljito premešamo, da dobimo gladko svilnato zmes brez grudic.
Paprikaš ponovno zavremo in vanj počasi iz lonca vlivamo vlivance. Zmes z vlivanci premešamo po 4 minutah, odkar smo jih zakuhali.
Posujemo s sesekljanim drobnjakom in postrežemo s sveže pečenimi domačimi žemljami.
Sestavine
Postopek
Obe vrsti čebule na drobno narežemo.
V lonec k čebuli dodamo maščobo, sesekljani peteršilj, zeleno, česen, lovorjeve liste in rdečo papriko. Premešamo in pražimo 12 minut.
Dodamo piščančje meso, premešamo in ponovno med mešanjem pražimo 12 minut.
Dolijemo vodo in dodamo zelenjavno jušno osnovo. Premešamo pustimo, da zavre.
Dodamo korenje sol in poper. Mešamo.
Dodamo na rezine narezano rumeno papriko in premešamo.
Dodamo ocvrto čebulo in temeljito ponovno premešamo. Pustimo ,da se kuha še 30 minut. Vmes mešamo.
Na koncu kuhanja dolijemo še smetano za kuhanje in paradižnikovo mezgo ter kuhamo še 45 minut
Jajca in moko temeljito premešamo, da dobimo gladko svilnato zmes brez grudic.
Paprikaš ponovno zavremo in vanj počasi iz lonca vlivamo vlivance. Zmes z vlivanci premešamo po 4 minutah, odkar smo jih zakuhali.
Posujemo s sesekljanim drobnjakom in postrežemo s sveže pečenimi domačimi žemljami.