Kruh s sezamom

Deli objavo:
  • 29
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    29
    Delitev

kruh s sezamom

Količina1 Porcija
Čas priprave1 h 30 minSkupen čas3 h

Sestavine

 1 kg gladke moke T500
 600 ml tople vode
 50 ml olja
 40 g svežega kvasa
 2 čajni žlički soli
 2 čajni žlički sladkorja
 1 rumenjak za premaz
 1 čajna žlička sezamovih semen

Postopek

1

Kvas in sladkor raztopimo v vodi in ga dolijemo v moko, v kateri smo predhodno naredili jamico. Ko kvas vzhaja, dodamo ostale sestavine in zamesimo v gladko testo. Testo pustimo vzhajati v posodi cca. 50 minut, odvisno od toplote v prostoru.

2

Po prvem vzhajanju testo ponovno pregnetemo in pustimo vzhajati ponovno cca. 50 minut. Testo nato na pomokani podlagi prepogibamo iz vsake strani v sredino in oblikujemo hlebček. Hlebček damo na pekač, kjer sledi tretje vzhajanje pred pečenjem, cca. 20 minut

3

Hlebček zarežemo in ga namažemo z jajčko ter posujemo s semeni sezama. Pečemo v predhodno segreti pečici na 200 stopinj cca. 50 minut (plinska na stopnji 2, ventilatorska 180 stopinj). Uporabite poljuben pekač.

Sestavine

 1 kg gladke moke T500
 600 ml tople vode
 50 ml olja
 40 g svežega kvasa
 2 čajni žlički soli
 2 čajni žlički sladkorja
 1 rumenjak za premaz
 1 čajna žlička sezamovih semen

Postopek

1

Kvas in sladkor raztopimo v vodi in ga dolijemo v moko, v kateri smo predhodno naredili jamico. Ko kvas vzhaja, dodamo ostale sestavine in zamesimo v gladko testo. Testo pustimo vzhajati v posodi cca. 50 minut, odvisno od toplote v prostoru.

2

Po prvem vzhajanju testo ponovno pregnetemo in pustimo vzhajati ponovno cca. 50 minut. Testo nato na pomokani podlagi prepogibamo iz vsake strani v sredino in oblikujemo hlebček. Hlebček damo na pekač, kjer sledi tretje vzhajanje pred pečenjem, cca. 20 minut

3

Hlebček zarežemo in ga namažemo z jajčko ter posujemo s semeni sezama. Pečemo v predhodno segreti pečici na 200 stopinj cca. 50 minut (plinska na stopnji 2, ventilatorska 180 stopinj). Uporabite poljuben pekač.

Kruh s sezamom
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 29
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    29
    Delitev