Smrekov sirup

Deli objavo:
  • 569
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    570
    Delitev

Smrekov sirup

Količina4 Porcije

Sestavine

4 mali kozarci
 600 g smrekovih vršičkov
 2 kg sladkorja

Postopek

1

Naberemo smrekove in jelkine vršičke. V večji kozarec vsujemo plast sladkorja in čez polagamo vršičke. To ponavljamo dokler ne napolnimo kozarec do vrha. Zadnja plast je sladkor. Vmes s kuhalnico večkrat potlačimo.

20200428 082335

2

Kozarca zadelamo s pokrovi in postavimo za dva tedna direktno na sonce. Večkrat dnevno pretresemo, da se sladkor hitreje stopi.

20200428 082425

3

Ko se sladkor v kozarcih stopi, odpremo kozarce.

20200507 141054

4

Odcedimo skozi gosto cedilko ...

20200507 141228

5

... in nato še skozi gosto gazo.

20200507 141341

6

Pripravljen sirup pretočimo v steklenice ali kozarce. Zadelamo s pokrovi in hranimo na hladnem. Odprti kozarec hranimo v hladilniku.

20200507 141846

Uporaba:
7

Sirup iz smrekovih vršičkov so uporabljali že v starih časih. Pripravljen sirup uživamo v prehladnih dneh ob suhem kašlju tri krat dnevno po eno jedilno žlico. Pomirja kašelj, pomaga pri izkašljevanju sluzi, pomaga pri razkuževanju dihalnih poti, obnavlja sluznico. Vršički vsebujejo veliko vitamina C. Sirup je izredno sladek in prijetnega okusa po smoli. Ne mešamo ga z vodo.


Sestavine

4 mali kozarci
 600 g smrekovih vršičkov
 2 kg sladkorja

Postopek

1

Naberemo smrekove in jelkine vršičke. V večji kozarec vsujemo plast sladkorja in čez polagamo vršičke. To ponavljamo dokler ne napolnimo kozarec do vrha. Zadnja plast je sladkor. Vmes s kuhalnico večkrat potlačimo.

20200428 082335

2

Kozarca zadelamo s pokrovi in postavimo za dva tedna direktno na sonce. Večkrat dnevno pretresemo, da se sladkor hitreje stopi.

20200428 082425

3

Ko se sladkor v kozarcih stopi, odpremo kozarce.

20200507 141054

4

Odcedimo skozi gosto cedilko ...

20200507 141228

5

... in nato še skozi gosto gazo.

20200507 141341

6

Pripravljen sirup pretočimo v steklenice ali kozarce. Zadelamo s pokrovi in hranimo na hladnem. Odprti kozarec hranimo v hladilniku.

20200507 141846

Uporaba:
7

Sirup iz smrekovih vršičkov so uporabljali že v starih časih. Pripravljen sirup uživamo v prehladnih dneh ob suhem kašlju tri krat dnevno po eno jedilno žlico. Pomirja kašelj, pomaga pri izkašljevanju sluzi, pomaga pri razkuževanju dihalnih poti, obnavlja sluznico. Vršički vsebujejo veliko vitamina C. Sirup je izredno sladek in prijetnega okusa po smoli. Ne mešamo ga z vodo.

Smrekov sirup


Deli objavo:
  • 569
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    570
    Delitev