Sestavine
Postopek
Naberemo večje regratove cvetove. V kozarec nalagamo po plasteh, širine ca. 1 cm. Na vsako plast cvetov posujemo sladkor. Vmes malo potlačimo s kuhalnico. Postopke ponavljako tako dolgo, da je kozarec poln.
Polne kozarce zapremo s pokrovi in postavimo za nekaj dni na sonce. Kozarec vmes večkrat pretresemo, da se sladkor lažje stopi.
Pripravljen med - žele precedimo skozi gosto cedilko.
Nato precedimo še skozi gazo.
Na koncu še gazo močno stisnemo, da izteče preostali med - žele.
Regratov med - žele so pripravljale že naše babice. Dodajamo ga v topel zeliščni čaj ob prehladnih dneh.
V zimskem času ga lahko zaužijemo vsako jutro 1 čajno žličko v kolikor opazimo, da se nas loteva prehlad. Odlično se ujema kot dodatek k limonadi.
Namig: Regratove cvetove nabiramo ob sončnem dnevu, nikoli po dežju.
Sestavine
Postopek
Naberemo večje regratove cvetove. V kozarec nalagamo po plasteh, širine ca. 1 cm. Na vsako plast cvetov posujemo sladkor. Vmes malo potlačimo s kuhalnico. Postopke ponavljako tako dolgo, da je kozarec poln.
Polne kozarce zapremo s pokrovi in postavimo za nekaj dni na sonce. Kozarec vmes večkrat pretresemo, da se sladkor lažje stopi.
Pripravljen med - žele precedimo skozi gosto cedilko.
Nato precedimo še skozi gazo.
Na koncu še gazo močno stisnemo, da izteče preostali med - žele.
Regratov med - žele so pripravljale že naše babice. Dodajamo ga v topel zeliščni čaj ob prehladnih dneh.
V zimskem času ga lahko zaužijemo vsako jutro 1 čajno žličko v kolikor opazimo, da se nas loteva prehlad. Odlično se ujema kot dodatek k limonadi.
Namig: Regratove cvetove nabiramo ob sončnem dnevu, nikoli po dežju.