0

Domač breskov sok in džem

Deli recept:

Sok iz domacih breskev
Preračunaj sestavine5 Porcij
Čas priprave30 minSkupni čas2 h 30 min

Sestavine

za 5 l soka
 5 kg breskev
 500 g sladkorja
 2 limona - sok
Breskov džem
 droži od breskev
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 čajni žlički cimeta - zravnani
 1 limona - sok

Postopek

1

Zrele breskve narežemo, spasiramo s paličnim mešalnikom ali zmeljemo skozi sokovnik. Če jih sisnemo skozi sokovnik droži ne zavržemo.

2 sočimo sokovnik

2

Sok prelijemo v velik lonec in segrevamo. Ko zavre, dolijemo 2 l vode in dodamo sladkor. Mešamo tako dolgo, da se sladkor popolnoma stopi.

3 sirup voda

3

Dodamo sok limone in ko zavre, kuhamo še 15 minut.

4 dodamo sladkor sok limone

4

Sok napolnimo v vroče steklenice in zadelamo z zamaški. Pokrite steklenice z odejo ohladimo čez noč. Hranimo v hladen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.

5 napolnimo steklenice

Breskov džem
5

Droži od breskev ne zavržemo. Spasiramo jih s paličnim mešalnikom. Dodamo cimet, sok limone in sladkor ter vse skupaj ob mešanju kuhamo 15 minut.

7 spasiramo sladkor kuhamo

6

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

9 napolnimo

Sestavine

za 5 l soka
 5 kg breskev
 500 g sladkorja
 2 limona - sok
Breskov džem
 droži od breskev
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 čajni žlički cimeta - zravnani
 1 limona - sok

Postopek

1

Zrele breskve narežemo, spasiramo s paličnim mešalnikom ali zmeljemo skozi sokovnik. Če jih sisnemo skozi sokovnik droži ne zavržemo.

2 sočimo sokovnik

2

Sok prelijemo v velik lonec in segrevamo. Ko zavre, dolijemo 2 l vode in dodamo sladkor. Mešamo tako dolgo, da se sladkor popolnoma stopi.

3 sirup voda

3

Dodamo sok limone in ko zavre, kuhamo še 15 minut.

4 dodamo sladkor sok limone

4

Sok napolnimo v vroče steklenice in zadelamo z zamaški. Pokrite steklenice z odejo ohladimo čez noč. Hranimo v hladen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.

5 napolnimo steklenice

Breskov džem
5

Droži od breskev ne zavržemo. Spasiramo jih s paličnim mešalnikom. Dodamo cimet, sok limone in sladkor ter vse skupaj ob mešanju kuhamo 15 minut.

7 spasiramo sladkor kuhamo

6

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

9 napolnimo

Domač breskov sok in džem

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO