Sestavine
Postopek
Bezgovim cvetovom odstranimo peclje in v posodo narežemo cvetove. Dodamo liste limonske mete.
Vodo s sladkorjem in citronsko kislino zavremo in pustimo, da se ohladi. V ohlajeno mešanico dodamo cvetove bezga in limonske mete. Premešamo.
Dodamo na rezine narezano limono. Premešamo in pokrijemo. Tako pripravljeno zmes pustimo na hladnem 24 ur.
Po 24 urah cvetove in liste odcedimo skozi gosto cedilko in nato še skozi gazo. Pripravljen sirup v posodi segrejemo do vretja ter prelijemo v steklenice. Zapremo s pokrovi.
Pečico segrejemo na 70 stopinj. Napolnimo pekač z vodo ca. 2 cm (odvisno od globine vašega pekača) in vanj postavimo polne steklenice. V pečici jih pustimo 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo steklenice, da se ohladijo čez noč v pečici.
Ohlajene hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sirup mešamo z vodo. Odlično se poda zmešan s penino.
Sestavine
Postopek
Bezgovim cvetovom odstranimo peclje in v posodo narežemo cvetove. Dodamo liste limonske mete.
Vodo s sladkorjem in citronsko kislino zavremo in pustimo, da se ohladi. V ohlajeno mešanico dodamo cvetove bezga in limonske mete. Premešamo.
Dodamo na rezine narezano limono. Premešamo in pokrijemo. Tako pripravljeno zmes pustimo na hladnem 24 ur.
Po 24 urah cvetove in liste odcedimo skozi gosto cedilko in nato še skozi gazo. Pripravljen sirup v posodi segrejemo do vretja ter prelijemo v steklenice. Zapremo s pokrovi.
Pečico segrejemo na 70 stopinj. Napolnimo pekač z vodo ca. 2 cm (odvisno od globine vašega pekača) in vanj postavimo polne steklenice. V pečici jih pustimo 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo steklenice, da se ohladijo čez noč v pečici.
Ohlajene hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sirup mešamo z vodo. Odlično se poda zmešan s penino.