0

Bezgov sirup z limonsko meto

Deli recept:

Bezgov sirup z limonsko meto
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave45 min

Sestavine

za 7 litrov sirupa
 7 l vode
 2 kg rjavega sladkorja
 100 velikih bezgovih cvetov
 40 g citronske kisline
 20 g limonske mete
 5 limon

Postopek

1

Bezgovim cvetovom odstranimo peclje in v posodo narežemo cvetove. Dodamo liste limonske mete.

2 pripravimo

2

Vodo s sladkorjem in citronsko kislino zavremo in pustimo, da se ohladi. V ohlajeno mešanico dodamo cvetove bezga in limonske mete. Premešamo.

3 dodamo voda sladkor kislina

3

Dodamo na rezine narezano limono. Premešamo in pokrijemo. Tako pripravljeno zmes pustimo na hladnem 24 ur.

4 narezemo limono

4

Po 24 urah cvetove in liste odcedimo skozi gosto cedilko in nato še skozi gazo. Pripravljen sirup v posodi segrejemo do vretja ter prelijemo v steklenice. Zapremo s pokrovi.

6 odcedimo segrejemo

5

Pečico segrejemo na 70 stopinj. Napolnimo pekač z vodo ca. 2 cm (odvisno od globine vašega pekača) in vanj postavimo polne steklenice. V pečici jih pustimo 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo steklenice, da se ohladijo čez noč v pečici.

2 odcedimo prelijemo pecica

6

Ohlajene hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sirup mešamo z vodo. Odlično se poda zmešan s penino.

Sestavine

za 7 litrov sirupa
 7 l vode
 2 kg rjavega sladkorja
 100 velikih bezgovih cvetov
 40 g citronske kisline
 20 g limonske mete
 5 limon

Postopek

1

Bezgovim cvetovom odstranimo peclje in v posodo narežemo cvetove. Dodamo liste limonske mete.

2 pripravimo

2

Vodo s sladkorjem in citronsko kislino zavremo in pustimo, da se ohladi. V ohlajeno mešanico dodamo cvetove bezga in limonske mete. Premešamo.

3 dodamo voda sladkor kislina

3

Dodamo na rezine narezano limono. Premešamo in pokrijemo. Tako pripravljeno zmes pustimo na hladnem 24 ur.

4 narezemo limono

4

Po 24 urah cvetove in liste odcedimo skozi gosto cedilko in nato še skozi gazo. Pripravljen sirup v posodi segrejemo do vretja ter prelijemo v steklenice. Zapremo s pokrovi.

6 odcedimo segrejemo

5

Pečico segrejemo na 70 stopinj. Napolnimo pekač z vodo ca. 2 cm (odvisno od globine vašega pekača) in vanj postavimo polne steklenice. V pečici jih pustimo 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo steklenice, da se ohladijo čez noč v pečici.

2 odcedimo prelijemo pecica

6

Ohlajene hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sirup mešamo z vodo. Odlično se poda zmešan s penino.

Bezgov sirup z limonsko meto

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO