Sestavine
Postopek
Bezgovim cvetovom odstranimo peclje in stebelca. Dodamo liste melise.
V velikem loncu zavremo vodo. Dodamo sladkor in citronsko kislino. Mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Ohladimo.
Ohlajeni vodi s sladkorjem in citronsko kislino dodamo bezgove cvetove in liste melise in premešamo.
Dodamo narezane rezine limone in ponovno premešamo. Pokrijemo in pustimo stati 24 ur.
Naslednji dan odcedimo skozi cedilko in nato še skozi gosto gazo.
Pečico segrejemo na 40 stopinj. Napolnimo pekač z vodo ca. 2 cm (odvisno od globine vašega pekača) in vanj postavimo polne steklenice. V pečici jih pustimo 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo steklenice, da se ohladijo čez noč v pečici.
Naslednji dan steklenice obrišemo in jih shranimo v hladen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Bezgovim cvetovom odstranimo peclje in stebelca. Dodamo liste melise.
V velikem loncu zavremo vodo. Dodamo sladkor in citronsko kislino. Mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Ohladimo.
Ohlajeni vodi s sladkorjem in citronsko kislino dodamo bezgove cvetove in liste melise in premešamo.
Dodamo narezane rezine limone in ponovno premešamo. Pokrijemo in pustimo stati 24 ur.
Naslednji dan odcedimo skozi cedilko in nato še skozi gosto gazo.
Pečico segrejemo na 40 stopinj. Napolnimo pekač z vodo ca. 2 cm (odvisno od globine vašega pekača) in vanj postavimo polne steklenice. V pečici jih pustimo 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo steklenice, da se ohladijo čez noč v pečici.
Naslednji dan steklenice obrišemo in jih shranimo v hladen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.