Bezgov sirup z meliso

Deli objavo:
  • 212
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    212
    Delitev

Bezgov sirup z meliso

Količina6 Porcij
Skupen čas45 min

Sestavine

za 6 litrov sirupa
 6 l vode
 100 bogatih bezgovih cvetov
 5 peščic listov melise
 4 bio limone
 1 kg sladkorja
 2 jedilni žlici citronske kisline

Postopek

1

Bezgovim cvetovom odstranimo peclje in stebelca. Dodamo liste melise.

1 bezeg melisa

2

V velikem loncu zavremo vodo. Dodamo sladkor in citronsko kislino. Mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Ohladimo.

5 zavremo

3

Ohlajeni vodi s sladkorjem in citronsko kislino dodamo bezgove cvetove in liste melise in premešamo.

2 voda sladkor bezeg melisa

4

Dodamo narezane rezine limone in ponovno premešamo. Pokrijemo in pustimo stati 24 ur.

3 limona citronka

5

Naslednji dan odcedimo skozi cedilko in nato še skozi gosto gazo.

4 odcedimo cedilka

6

Pečico segrejemo na 40 stopinj. Napolnimo pekač z vodo ca. 2 cm (odvisno od globine vašega pekača) in vanj postavimo polne steklenice. V pečici jih pustimo 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo steklenice, da se ohladijo čez noč v pečici.

6 napolnimo pečica

7

Naslednji dan steklenice obrišemo in jih shranimo v hladen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.

Sestavine

za 6 litrov sirupa
 6 l vode
 100 bogatih bezgovih cvetov
 5 peščic listov melise
 4 bio limone
 1 kg sladkorja
 2 jedilni žlici citronske kisline

Postopek

1

Bezgovim cvetovom odstranimo peclje in stebelca. Dodamo liste melise.

1 bezeg melisa

2

V velikem loncu zavremo vodo. Dodamo sladkor in citronsko kislino. Mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Ohladimo.

5 zavremo

3

Ohlajeni vodi s sladkorjem in citronsko kislino dodamo bezgove cvetove in liste melise in premešamo.

2 voda sladkor bezeg melisa

4

Dodamo narezane rezine limone in ponovno premešamo. Pokrijemo in pustimo stati 24 ur.

3 limona citronka

5

Naslednji dan odcedimo skozi cedilko in nato še skozi gosto gazo.

4 odcedimo cedilka

6

Pečico segrejemo na 40 stopinj. Napolnimo pekač z vodo ca. 2 cm (odvisno od globine vašega pekača) in vanj postavimo polne steklenice. V pečici jih pustimo 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo steklenice, da se ohladijo čez noč v pečici.

6 napolnimo pečica

7

Naslednji dan steklenice obrišemo in jih shranimo v hladen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.

Bezgov sirup z meliso

Deli objavo:
  • 212
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    212
    Delitev