
Sestavine
za 2 osebi
300 g svinjskega mesa - brez maščobe
200 ml vode
2 stroka česna
2 lovorjeva lista
2 jedilni žlici sončničnega olja ali druge maščobe
1 glava belega zelja
1 mala čebula
1 šopek peteršilja - list
1 čajna žlička cele kumine - lahko mleta
1 čajna žlička rdeče sladke paprike
poper po okusu
sol po okusu
Priloga - pire krompir
500 g krompirja
20 g masla
50 ml mleka
sol po okusu
Postopek
1
Čebulo narežemo na tanke rezine. Prepražimo na maščobi, da postekleni. Dodamo narezano zelje, pasterizino korenje, kumino, lovorjeva lista in začimbe.
2
Premešamo in dolijemo vodo.
3
Dodamo džuveč in pokrito dušimo 30 minut.
4
Meso narežemo na kocke in ga dodamo k zmesi. Premešamo in dodamo paradižnikovo mezgo ter dušimo še 30 minut.
Dodamo še sesekljani peteršilj in začimbe po svojem okusu. Premešamo in pustimo pokrito počivati tako dolgo, da pripravimo pire krompir za prilogo.
Priprava pire krompirja
5
Krompir narežemo na rezine, prilijemo vodo, dodamo sol in ga skuhamo.
6
Kuhani krompir odcedimo. Dodamo maslo in mleko. Pretlačimo do gladkega.
7
Postrežemo kot prilogo k segedinu.
8
Dodamo sesekljani peteršilj in še nam ljube začimbe.
KategorijaGlavne jedi
Sestavine
za 2 osebi
300 g svinjskega mesa - brez maščobe
200 ml vode
2 stroka česna
2 lovorjeva lista
2 jedilni žlici sončničnega olja ali druge maščobe
1 glava belega zelja
1 mala čebula
1 šopek peteršilja - list
1 čajna žlička cele kumine - lahko mleta
1 čajna žlička rdeče sladke paprike
poper po okusu
sol po okusu
Priloga - pire krompir
500 g krompirja
20 g masla
50 ml mleka
sol po okusu