Sestavine
Postopek
Hamburško slanino narežemo na kocke.
Pripravimo kislo zelje.
Skuhamo riž.
Prekajena rebrca narežemo na kocke ali na poljubno velikost.
Uporabimo liste velike kisle glave za sarmo.
Maščobi dodamo ocvrto čebulo. Premešamo mleto meso. Dodamo sol, poper ali poljubne začimbe. Dodamo še sesekljani peteršilj. Zalijemo z jušno osnovo in pražimo 15 minut.
Kuhan riž zmešamo s praženim mletim mesom. Dodamo jajce, po želji še sesekljani peteršilj ter po svojem okusu še poper in sol. Premešamo in ohladimo.
Zeljne liste napolnimo z eno jedilno žlico pripravljenega nadeva in zavijemo.
Po želji z zobotrebcem prebodemo, da nam se med kuhanjem listi ne odprejo.
V velik lonec prilijemo 500 ml domače paradižnikove omake. Na dno lonca razdelimo plast kislega zelja.
Nanj posujemo eno veliko žlico na kocke narezano hamburško slanino in nadeva. Naložimo pripravljene sarme in vmes naložimo na kose narezane prekajena svinjska rebrca.
Postopek ponavljamo, da napolnimo lonec do polovice.
Nato čez posujemo kislo zelje, hamburško slanino in nekaj nadeva. Ostanek kisle glave za sarmo narežemo na drobno in posujemo čez pripravljene sarme. Dodamo še ostanek hamburške slanine in prekajena rebrca.
Ko napolnimo lonec s sarmami prilijemo ostalo paradižnikovo omako. Lonec pokrijemo in kuhamo na počasnem ognju 45 minut
Namig: Sarme lahko naložimo v pekač od pečice. Pripravimo po enakem postopku kot za v lonec in jo pečemo na 160 stopinjah 30 minut.
Količine v repecptu so za 10 oseb. Za manjše količine uporabite avtomatski pretvornik količin.
Sestavine
Postopek
Hamburško slanino narežemo na kocke.
Pripravimo kislo zelje.
Skuhamo riž.
Prekajena rebrca narežemo na kocke ali na poljubno velikost.
Uporabimo liste velike kisle glave za sarmo.
Maščobi dodamo ocvrto čebulo. Premešamo mleto meso. Dodamo sol, poper ali poljubne začimbe. Dodamo še sesekljani peteršilj. Zalijemo z jušno osnovo in pražimo 15 minut.
Kuhan riž zmešamo s praženim mletim mesom. Dodamo jajce, po želji še sesekljani peteršilj ter po svojem okusu še poper in sol. Premešamo in ohladimo.
Zeljne liste napolnimo z eno jedilno žlico pripravljenega nadeva in zavijemo.
Po želji z zobotrebcem prebodemo, da nam se med kuhanjem listi ne odprejo.
V velik lonec prilijemo 500 ml domače paradižnikove omake. Na dno lonca razdelimo plast kislega zelja.
Nanj posujemo eno veliko žlico na kocke narezano hamburško slanino in nadeva. Naložimo pripravljene sarme in vmes naložimo na kose narezane prekajena svinjska rebrca.
Postopek ponavljamo, da napolnimo lonec do polovice.
Nato čez posujemo kislo zelje, hamburško slanino in nekaj nadeva. Ostanek kisle glave za sarmo narežemo na drobno in posujemo čez pripravljene sarme. Dodamo še ostanek hamburške slanine in prekajena rebrca.
Ko napolnimo lonec s sarmami prilijemo ostalo paradižnikovo omako. Lonec pokrijemo in kuhamo na počasnem ognju 45 minut
Namig: Sarme lahko naložimo v pekač od pečice. Pripravimo po enakem postopku kot za v lonec in jo pečemo na 160 stopinjah 30 minut.
Količine v repecptu so za 10 oseb. Za manjše količine uporabite avtomatski pretvornik količin.