Domač zeliščni čaj

Deli objavo:
  • 62
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    62
    Delitev

domac zeliscni caj

Količina1 Porcija

Sestavine

Zelišča
 cvetovi marjetic
 cvetovi trobentic
 cvetovi ognjiča
 cvetovi lipe
 cvetovi akacije
 cvetovi lapuha
 cvetovi rmana
 cvetovi bezga
 cvetovi regrata
 cvetovi vijolic
 listi melise
 listi limonske mete
 listi črne mete
 listi žajblja
 cvetovi in stebla pljučnika
 vršički smreke
 vršički jelke
 materina dušica

Postopek

Priprava zelišč
1

Kdaj in katera zelišča nabiramo? Preberite si v posebnem prispevku.

Cvetove in zelišča nabiramo od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Sproti sušimo v polsenci. Cvetovi se odlično posušijo v sušilcu za sadje in zelenjavo. Na koncu vso posušeno cvetje in zelišča premešamo in hranimo v papirnato vrečo ali škatlo. Zaprto shranimo v temen in hladen prostor.

liter vode

Priprava čaja
2

V liter zavrete vode dodamo tri velike jedilne žlice čajne mešanice. Pustimo pokrite 15 minut. Odcedimo. Sladkamo po želji: brez ali s sladkorjem, z žlico medu ali listom stevije. Dodamo stisnjen sok ene limone. Čaj je odličen za žejo in prehladne dni.

Kdaj in katera zelišča nabiramo? Preberite si v posebnem prispevku.

odcedimo limona med small

Sestavine

Zelišča
 cvetovi marjetic
 cvetovi trobentic
 cvetovi ognjiča
 cvetovi lipe
 cvetovi akacije
 cvetovi lapuha
 cvetovi rmana
 cvetovi bezga
 cvetovi regrata
 cvetovi vijolic
 listi melise
 listi limonske mete
 listi črne mete
 listi žajblja
 cvetovi in stebla pljučnika
 vršički smreke
 vršički jelke
 materina dušica

Postopek

Priprava zelišč
1

Kdaj in katera zelišča nabiramo? Preberite si v posebnem prispevku.

Cvetove in zelišča nabiramo od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Sproti sušimo v polsenci. Cvetovi se odlično posušijo v sušilcu za sadje in zelenjavo. Na koncu vso posušeno cvetje in zelišča premešamo in hranimo v papirnato vrečo ali škatlo. Zaprto shranimo v temen in hladen prostor.

liter vode

Priprava čaja
2

V liter zavrete vode dodamo tri velike jedilne žlice čajne mešanice. Pustimo pokrite 15 minut. Odcedimo. Sladkamo po želji: brez ali s sladkorjem, z žlico medu ali listom stevije. Dodamo stisnjen sok ene limone. Čaj je odličen za žejo in prehladne dni.

Kdaj in katera zelišča nabiramo? Preberite si v posebnem prispevku.

odcedimo limona med small

Domač zeliščni čaj

Deli objavo:
  • 62
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    62
    Delitev