Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in premešamo. Dodamo jajca in zgnetemo v gladko testo. Testo pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.
Pripravljeno testo radelimo na dve polovici ali več delov.
Delovno površino posujemo z ostro moko T400 in razvaljamo prvi del testa na debelino 2 mm.
Pripravimo si rezalnike za raviole. Rezalniki so na voljo v moji trgovini -> KLIK ZA NAROČILO.
Špinačne liste operemo in prevremo.
Odcedimo.
Sesekljamo na drobno.
Dodamo ricotto, poper, sol in muškatni orešček. Premešamo.
Dodamo pasirano skuto.
Ponovno premešamo v gladek nadev.
Na razvaljano testo oblikujemo kupčke nadeva. Na testo polagamo v razdalji 5 cm.
Prekrijemo s testom.
Model pomočimo v moko in izrezujemo raviole v obliki kvadrata …
… kroga …
… rožic …
… in srčka.
Vodo zavremo in ji dodamo sol. V vrelo vodo vsujemo raviole. Ko priplavajo na površje pustimo še, da rahlo vrejo 4 minute.
S penovko jih preložimo na krožnik.
V kozici razpustimo in prepražimo ocvirkovo mast.
Zajamemo ocvirke brez tekoče maščobe in posujemo na kuhane raviole. Postrežemo s skledo sveže solate.
Namig: če nismo ljubitelji ocvirkov, lahko raviole prelijemo z drobtinami, ki smo jih prepražili z maslom.
Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in premešamo. Dodamo jajca in zgnetemo v gladko testo. Testo pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.
Pripravljeno testo radelimo na dve polovici ali več delov.
Delovno površino posujemo z ostro moko T400 in razvaljamo prvi del testa na debelino 2 mm.
Pripravimo si rezalnike za raviole. Rezalniki so na voljo v moji trgovini -> KLIK ZA NAROČILO.
Špinačne liste operemo in prevremo.
Odcedimo.
Sesekljamo na drobno.
Dodamo ricotto, poper, sol in muškatni orešček. Premešamo.
Dodamo pasirano skuto.
Ponovno premešamo v gladek nadev.
Na razvaljano testo oblikujemo kupčke nadeva. Na testo polagamo v razdalji 5 cm.
Prekrijemo s testom.
Model pomočimo v moko in izrezujemo raviole v obliki kvadrata …
… kroga …
… rožic …
… in srčka.
Vodo zavremo in ji dodamo sol. V vrelo vodo vsujemo raviole. Ko priplavajo na površje pustimo še, da rahlo vrejo 4 minute.
S penovko jih preložimo na krožnik.
V kozici razpustimo in prepražimo ocvirkovo mast.
Zajamemo ocvirke brez tekoče maščobe in posujemo na kuhane raviole. Postrežemo s skledo sveže solate.
Namig: če nismo ljubitelji ocvirkov, lahko raviole prelijemo z drobtinami, ki smo jih prepražili z maslom.